PROIECT: Corupţii din Poliţie, Justiţie, servicii secrete şi administraţie ar putea rămâne fără pensiile speciale

Deputatul Florin Roman a anunțat că PNL depune în această săptămână un proiect de lege prin care toate categoriile de salariați ai statului care sunt condamnați pentru corupție sau infracțiuni asimilate să își piardă pensiile.

19 aug. 2019, 11:34
PROIECT: Corupţii din Poliţie, Justiţie, servicii secrete şi administraţie ar putea rămâne fără pensiile speciale

În cazul în care va fi adoptată, legea va viza foarte multe categorii de beneficiari de pensii de stat, de la magistrați, la foști ofițeri din serviciile de informații, din poliție, angajați ai Curții de Conturi, parlamentari, angajați ai Parlamentului și alții.

Florin Roman consideră că este anormal ca aceste categorii de angajați plătiți bine și recompensați cu pensii mari, să își păstreze beneficiile în cazurile în cazurile au probleme de integritate. Mai mult, consideră acesta, riscul de a-și pierde pensia îi va face mai puțin dispuși să ia șpagă sau se implice în activități ilegale.

”În calitate de deputat al Partidului Național Liberal voi depune în această săptămână un proiect de lege prin care propun ca toți beneficiarii de pensii de serviciu din România să nu mai beneficieze de acest drept în cazul în care sunt condamnați definitiv pentru fapte de corupție sau pentru o faptă asimilată faptelor de corupție.

PNL a depus un proiect de lege de desființare a pensiilor speciale, majoritatea nu dorește acest lucru, atunci invit majoritatea PSD-ALDE să voteze un proiect de lege european, pentru că peste tot în Europa, beneficiarii de pensii de serviciu care sunt condamnați pentru fapte de corupție pierd acest drept…

Sunt categoriile stabilite prin lege, aici vorbim de magistrați, de foști ofițeri din serviciile de informații, poliție, curtea de conturi, parlamentarii, funcționarii parlamentari, piloții și toți cei care beneficiază de acele pensii numite de unii în mod general speciale și beneficiari de pensii de serviciu, cum este cazul militarilor și al magistraților” a declarat Roman, citat de Alba24.