PROIECT de LEGE cu SCANDAL: Locatarii, OBLIGAŢI să aleagă acelaşi sistem de încălzire ca vecinii lor VIDEO

Guvernul are în plan modificarea legii actuale care permite existenţa în comun a ambelor sisteme de încălzire a unui bloc de locuinţe, centralizat sau individual. Mai exact, dacă legea va intra în vigoare, locatarii vor fi obligaţi să-şi aleagă acelaşi sistem de încălzire ca şi ceilalţi vecini, informează România TV.

23 sept. 2014, 20:03
PROIECT de LEGE cu SCANDAL: Locatarii, OBLIGAŢI să aleagă acelaşi sistem de încălzire ca vecinii lor VIDEO

Asociaţiile de proprietari de la bloc vor trebui să opteze între centralele individuale de apartament şi sistemul centralizat de termoficare. Ambele, în acelaşi bloc, nu vor mai fi posibile daca legea va intra in vigoare. Opţiunile nu îi mulţumesc însă pe adminstratorii de bloc.

Citeşte şi RADET va încărca instalaţiile de alimentare cu energie termică începând de joia viitoare

„În condiţiile în care cei care şi-au montat centrale au cheltuit în jur de 10.000 de lei, acum să facă aceeaşi operaţiune, înseamnă să îi coste încă 5.000-6.000 de lei. Vă dau un exemplu cu o scară de bloc unde sunt 20 de apartamente. Sunt 2-3 pe centrală şi restul cu încălzire comună. Cei 2-3 nu îi pot obliga pe ceilalţi să se branşeze la centrala de apartament, iar ceilalţi nu îi pot obliga pe cei cu centrală să revină la sistemul de încălzire comun”, a declarat Eugen Berceanu, expert în administrarea imobilelor.

Citeşte şi Dispare plata la pauşal: Locatarii, obligaţi să monteze repartitoare de costuri în faţa uşii

Locatarii sunt nemulţumiţi de faptul că decizia nu le va aparţine şi vor fi la mâna vecinilor.

În ultimii şapte ani, peste 300.000 proprietari de apartamente au părăsit sistemul centralizat şi au optat pentru o centrală proprie. În această perioadă, au existat însă şi 28.000 de rebranşări.

Citeşte şi Care este cea mai ieftină variantă de încălzire a casei: lemne, gaz sau RADET