Proiect de lege prin care statul preia Arenele BNR din Cotroceni

Banca Naţională a României ar putea pierde Complexul "Parcul cu Platani" dacă se adoptă un proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae.

23 apr. 2018, 10:58
Proiect de lege prin care statul preia Arenele BNR din Cotroceni

Potrivit acestuia, complexul ar urma sa fie preluat de Ministerul Finantelor, iar de administrarea bazei sportive s-ar putea ocupa Ministerul Tineretului si Sportului, o federatie sportiva sau Primaria Capitalei.

Situatia bazei sportive din Cotroceni, denumita si „Parcul cu Platani”, aflata in proprietatea BNR, ar putea fi reglementata prin intermediul unei legi care are cinci articole si doua anexe. Este vorba de un complex sportiv cu terenuri de fotbal si arene de tenis, care se intinde pe aproximativ 10 hectare.

Situatia „Parcului cu platani” a fost subiectul mai multor discutii publice dure, intre BNR si politicieni, sau intre BNR si milionarul Ion Tiriac. La sfarsitul anului trecut, Ion Tiriac a anuntat ca va da in judecata Banca Nationala a Romaniei. Afaceristul solicita ca Arenele BNR sa fie puse din nou in uz pentru a putea organiza turneul de tenis de la Bucuresti.

Potrivit unor precizari facute anul trecut de BNR, terenul din strada Dr. Staicovici nr. 42-48, unde se afla Arenele BNR, este proprietatea institutiei din anul 1946, fiind dobandit printr-un act de vanzare-cumparare de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti.

Proiectul de lege este AICI.