Proiect spaţial revoluţionar. Fructe şi legume cultivate pe Marte, crescute cu urină reciclată

Cercetătorii de la German Aerospace Center din Bremen lucrează  intens la un proiect al cărui scop este dezvoltarea unei forme de viaţă pe Marte şi pe Lună. Inginerii testează deja un sistem care foloseşte urină reciclată, pentru a fabrica îngrășăminte care ar ajuta să crească legume într-un mediu precum al planetei Marte.

22 iul. 2014, 18:01
Proiect spaţial revoluţionar. Fructe şi legume cultivate pe Marte, crescute cu urină reciclată

Astronauţii care vor ajunge în deceniile următoare pe Lună şi pe Marte ar putea să mănânce legume şi fructe proaspete, graţie unui proiect ştiinţific revoluţionar, de „sere spaţiale”, dezvoltat de cercetătorii de la German Aerospace Center, din Bremen.

Potrivit Daily Mail, inginerii testează noul sistem, care foloseşte urină reciclată, pentru a produce substanţe fertilizante. Aceştia speră să construiască mai întâi o seră în Antarctica, în 2016, pentru a testa funcţionalitatea viitoarei grădini spaţiale. Proiectul este intitulat EDEN (Evolution & Design of Environmentally-closed Nutrition sources), este finanţat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi conţine sisteme combinate de întreţinere a vieţii, care vor utiliza urină reciclată pentru a produce substanţe cu rol fertilizant, ce vor fi folosite pentru a cultiva legume adaptate mediului de pe Lună şi Marte.

 Prima seră va fi testată timp de nouă luni, între 2016 şi 2017, într-un mediu neospitalier, în Antarctica.

Citeşte şi Descoperirea care schimbă tot ce ştiam despre MARTE. DOVADA că pe PLANETA ROŞIE ar fi putut exista VIAŢĂ

Unul dintre proiectele noastre constă în testarea unui modul de seră, la Neumayer Station III din Antarctica, unde echipa de iarnă trăieşte vreme de nouă luni într-o stare de izolare totală, într-un mediu ostil„, a declarat inginerul Lucie Poulet, citat de Daily Mail.

Vrem să găsim metode pentru a satisface nevoia de fructe şi legume pentru grupurile de oameni din spaţiu, dar proiectul ne permite să studiem, totodată, influenţa de natură psihologică pe care plantele le au asupra oamenilor care trăiesc în condiţii de izolare. Acest test ne va permite să obţinem date ştiinţifice utile pentru viitoarele misiuni umane de explorare spaţială, în vederea construirii de aşezări umane în Sistemul Solar„, a adăugat cercetătorul.