Proprietarul apartamentului de unde au fost proiectate mesaje laser în Piaţa Victoriei, invitat la Poliţia Locală Sector 1 DOCUMENT

Poliţia Locală Sector 1 a invitat la secţie poprietarul apartamentului din Piaţa Victoriei de unde, în ultimele seri, au fost proiectate mesaje laser pe clădirile din zona şi turnul BRD. Surse din Poliţie spun că invitaţia vine pe fondul unei plângeri depuse la secţie de către un alt locatar din zonă şi agenţii doar urmează procedura, nedorindu-se a fi o acţiune punitivă.

08 feb. 2017, 12:52

UPDATE: Primăria Sectorului 1 a anunțat că la Poliția Locală a fost formulată o sesizare din zona adiacentă imobilului de unde s-au proiectat mesaje laser în timpul manifestațiilor din Piața Victoriei, dar că nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni.

„Potrivit datelor primite de la Poliția Locală Sector 1, există o sesizare formulată din zona adiacentă imobilului privitoare la disconfortul creat de proiecțiile laser. Sesizarea își urmează cursul legal, dar în momentul de față nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni față de persoana în cauză”, a informat Biroul de presă al Primăriei Sector 1, prin intermediul unui comunicat.

Proprietarul apartamentului din zona Piaţa Victoriei, de la fereastra căruia au fost proiectate mesaje laser în ultimele seri de protest, a fost invitat la secţie la Poliţia Locală Sector 1, potrivit unei postări de pe Facebook a proprietarului. 

Acesta se întreba, în condiţiile date, dacă să mai proiecteze sau nu astfel de mesaje în serile viitoare. 

Surse din Poliţie au precizat pentru HotNews.ro ca invitatia la sectie vine ca urmare a unei plangeri depuse si ca agentii din teren urmeaza doar procedura. Planegerea ar fi fost depusa de un alt locatari din zona, nemultumit ca lumina reflectata de pe turnul BRD il deranjeaza noaptea si ca proprietarul apartamentului nu ar avea acordurile necesare pentru proiectii.

Aceleasi surse sustin ca invitatia la sectie nu are in vedere vreo sanctionare a proprietarului vizat.