Proprietarul avionului rus prăbuşit în Sinai: Numai O FORŢĂ EXTERNĂ ar fi putut doborî aparatul

Compania căreia îi aparţinea avionul rus cu turişti care s-a prăbuşit în Peninsula Sinai a afirmat că "numai o forţă necunoscută survenită în timpul zborului ar fi putut dezintegra aparatul" Airbus A321.

02 nov. 2015, 10:52
Proprietarul avionului rus prăbuşit în Sinai: Numai O FORŢĂ EXTERNĂ ar fi putut doborî aparatul

Avionul de pasageri care s-a prăbuşit în deşertul Sinai, din Egipt, ar fi putut fi doborît de o forţă în timpul zborului, şi nu s-ar fi putut dezintegra pur şi simplu, a anunţat compania proprietară a aparatului. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a cerut, pe de altă parte, să se pună capăt speculaţiilor cu privire la producerea accestei tragedii, până când ancheta în curs de desfăşurare îşi va prezenta concluziile.

„Când incidentul catastrofal a început să se producă, membrii echipajului s-au dovedit a fi complet incapabili să reacţioneze. Acest lucru explică şi faptul că ei nu au reuşit să ia contactul cu controlorii de trafic şi să raporteze un eventual incident petrecut la bordul aeronavei”, a declarat Viktor Yung, directorul adjunct în cadrul companiei, în cadrul unei conferinţe de presă organizate luni. Echipajul zborului Kolavia 7K9268 a fost incapabil să reacţioneze imediat după ce avionul a început să piardă rapid altitudine şi s-a prăbuşit în Sinai, potrivit rt.com.

Citeşte şi Catastrofa aviatică din Egipt: Încă un avion repatriază în Rusia rămăşiţele pământeşti ale victimelor

„Singura explicaţie posibilă este existenţa unei forţe mecanice care a acţionat asupra aparatului”, a declarat la rândul său Aleksand Smirnov, responsabilul flotei de avioane ale companiei. „Nu există nicio combinaţie de defecţiuni ale sistemului (aparatului) care ar fi putu să îl dezintegreze în aer”, a adăugat el.

Compania Kogalymavia, care foloseşte brand-ul Metrojet,deţinea avionul care s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, la aproximativ 20 de minute după ce decolase de pe aeroportul internaţional din Sharm el-Sheikh. Toate cele 224 de persoane – pasageri şi membri ai echipajului – au murit.

Anchetatorii iau în calcul toate cauzele posibile, inclusiv erori umane, probleme tehnice sau vreun act criminal.