Proprietarul unei stâne din Galaţi, arestat preventiv pentru că exploatat un minor

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați au descins la o stână din comuna Șendreni, unde au efectuat o percheziție în cadrul unui dosar în care proprietarul stânei este acuzat pentru săvârșirea infracţiunilor de lipsire de libertate, supunere la muncă forţată sau obligatorie a unui minor și furt.

12 apr. 2017, 07:18
Proprietarul unei stâne din Galaţi, arestat preventiv pentru că exploatat un minor

„Poliţiştii au stabilit că, în perioada 26 februarie – 11 martie, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Şendreni, administrator al unei ferme din localitate, în urma unei discuţii telefonice, a stabilit o înţelegere în urma căreia urma să primească un minor în vârstă de 15 ani să locuiască la stâna sa unde, în schimbul prestării de diferite munci gospodăreşti, acesta urmând să primească hrană şi bani, scrie presagalati.ro.

Având în vedere faptul că pe 26 februarie tânărul a plecat dintr-un centru de minori, dispariţia acestuia fiind sesizată organelor de poliţie, acesta a fost pus în urmărire naţională”, se precizează într-un comunicat al IPJ Galați.

Potrivit anchetatorilor, întrucât era pus să facă munci grele și nici nu era plătit după cum fusese înțelegerea, minorul i-a spus proprietarului stânei că vrea să plece acasă, în comuna Tudor Vladimirescu, dar acesta l-a refuzat pe motiv că nu are un alt cioban cu care să-l înlocuiască şi va trebui să mai rămână o vreme.

Băiatul nu a fost de acord și pentru a-l împiedica să vorbească cu părinții săi, bărbatul i-a luat cu forţa telefonul mobil, a distrus cartela SIM și a dat telefonul altui cioban.

Pe 11 martie, profitând de neatenţia ciobanilor, băiatul a fugit de la stână şi a ajuns la drumul naţional Galați – Tecuci. A fost prins de proprietarul stânei, care i-a promis că îl va duce la părinții săi, lucru care nu s-a întâmplat. În aceeași zi, băiatul de 15 ani a evadat pentru a doua oară de la stână, reușind să ajungă la locuința părinților săi din comuna Tudor Vladimirescu.

După ce au aflat cum a fost tratat fiul lor, părinții au alertat agenții de la Postul de Poliție din Tudor Vladmirescu, care au raportat cazul.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate, furt şi supunere la muncă forţată sau obligatorie a unui minor și furt.

Proprietarul stânei a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar instanţa a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi ŞOCANT: Băiat de 9 ani, sechestrat şi obligat de ciobani să muncească la stână VIDEO