Propuneri de activităţi pentru săptămâna Şcoala Altfel 2016

Şcoala Altfel 2016. Cea de-a 5-a ediție a programului „Şcoala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2016" se apropie, iar școlile pregătesc programe speciale pentru copii, care mai de care mai interesante. Ediția de anul acesta are loc între 18 și 22 aprilie.

18 feb. 2016, 07:00
Propuneri de activităţi pentru săptămâna Şcoala Altfel 2016

Şcoala Altfel 2016. În acestă săptămână altfel, orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună. Pe lângă partea educativă, este important ca activitățile să aibă și o parte distractivă, informală.

Pentru săptămâna Școala Altfel, propunem Orar Special cu activități cu adevărat deosebite: teatru și improvizație cu actori cunoscuți, lecții de percuție muzicală și karaoke, experimente neobișnuite de fizică și chimie, activități sportive, vizite în natură și programe de dezvoltare a abilităților de viață.

„Am construit acest ghid cu programe interactive de educație alternativă pentru a face planificarea activităților mai ușoară pentru școli și grădinițe, care caută cursuri educative și distractive”, spune Mădălina Râpanu, Manager BluParty.

Iată la ce tipuri de activități pot participa copiii în săptămâna Școala Altfel 2016:

Activități cultural-artistice

Pentru stimularea afinității culturale a micuților, activități precum vizite la muzeu și instituții publice sunt o idee foarte bună. În această direcție, Muzeul Național de Geologie organizează vizite libere sau ghidate, dar au și programul dedicat Geology by Touch.

Micuții cu înclinații artistice pot participa la lecții interactive de improvizație pentru copii. Muzicienii se pot bucura de o experiență muzicală unică, lecție interactivă de tobe africane tradiționale Djembe sau pot participa la sesiuni distractive de karaoke, care să îi umple cu energie pozitivă.

Activități tehnico-științifice

Copiii cu înclinații spre materii reale, care își doresc să devină oameni de știință au ocazia să participe la activități care să îi stimuleze în această direcție. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranți, esențe ce își schimbă mirosul și gustul, copiii pot face experimente sub supravegherea atentă a unor profesori trăzniți care îi vor distra pe tot parcursul programelor.

Super puterile eroilor preferați și trucurile magicienilor vor deveni banale, iar interesul și atracția micuților față de știință va crește.

Activități sportive

Copiii cu abilități sportive pot fi orientați către activități care să îi stimuleze și să le consume energia. Aceștia pot merge la ore de echitație, organizate de Centrul de Echitație și Hipoterapie Poveste cu Cai, unde vor avea ocazia să călărească ponei și să învețe mai multe despre acest sport.

Micuții care simt nevoia de activități mai stimulante pot participa la programe intensive de dans unde să învețe mișcări de dans contemporan tip RNB, hip-hop și street dance sau pot participa la programe sport cu trasee suspendate.

Vizite în natură

Copiii care iubesc viața la țară și pentru care cel mai plăcut moment al vacanței de vară este atunci când merg în vizită la bunici, au ocazia să participe la activități distractive în natură. Cei mici se pot bucura de o zi la fermă sau o vizită la rezervația de zimbri unde vor învăța despre responsabilitatea protejării mediului și faunei autohtone.

O altă oportunitate oferită prin programul Alta Turism pentru Școala Altfel 2016 este vizita la o fabrică de lapte unde micuții vor învăța despre procesul de producție a produselor lactate și pot gusta din specialitățile locale.

Abilități de viață. Educație financiară și orientare în carieră

Dezvoltarea abilităților de viață de la o vârstă foarte fragedă este importantă pentru copii. Prin programul oferit de ONG-ul Junior Achievement România, micuții au ocazia să se familarizeze cu lumea afacerilor, să joace rolul unor mici antreprenori, să identifice nevoi și să propună soluții care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate.

Programele propuse acoperă minimum o zi de activităţi și sunt potrivite atât pentru copiii de grădiniță, cât și pentru elevi.

Vezi lista completă de planificare pe bluparty.ro.