Protecţia Consumatorului are UN NOU NUMĂR de telefon pentru sesizări şi reclamaţii

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Marius Dunca, a anunţat luni că din 7 iunie se va schimba numărul la care consumatorii pot face sesizări şi reclamaţii către instituţie.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 15:20
Protecţia Consumatorului are UN NOU NUMĂR de telefon pentru sesizări şi reclamaţii

„Din 7 iunie, se schimbă numărul de telefon unde consumatorii pot sesiza sau face reclamaţii. Noul număr este 0219414 iar apelul este gratuit, momentan”, a spus Dunca într-o conferinţă de presă.

Anterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe, şeful ANPC a anunţat că instituţia a retras de la vânzare 200.000 litri de apă plată şi carbogazoasă cu etichetă neconformă, înşelătoare.

„Am descoperit apa minune şi vă citesc de pe etichetă – reduce procesul de îmbătrânire, hidratează mai mult decât apa obişnuită, creşte imunitatea organismului, este un puternic antioxidant, scade colesterolul, recomandată în curele de slăbit. Toate aceste caracteristici pe care le-am citit de pe etichetă nu au în spate buletine de analiză care să sugereze acest lucru. Folosirea etichetelor înşelătoare se sancţionează cu amenzi de la 5.000 la 50.000 lei. Am retras 108.436 litri din această apă de la comercializare. Prin informaţiile pe care le are această etichetă duce în eroare consumatorul”, a spus Dunca, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: DESCOPERIRI ŞOCANTE la controalele ANPC: Pufuleţi de plastic