Protest al profesorilor la Inspectoratul Bucureşti. Cadrele didactice reclamă abuzurile unor directori din unităţile de învăţământ

O delegaţie a Sindicatului Tinerilor Profesori din România s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în urma unui protest organizat, miercuri, de membrii sindicatului împotriva "abuzurilor unor directori din unităţile de învăţământ''.

RomaniaTV.net
24 oct. 2018, 09:45
Protest al profesorilor la Inspectoratul Bucureşti. Cadrele didactice reclamă abuzurile unor directori din unităţile de învăţământ

„Este un protest al Sindicatului Tinerilor Profesori din România, organizat la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împotriva abuzurilor unor directori din unităţile de învăţământ bucureştene, împotriva profesorilor membri în sindicatul nostru. Un exemplu este Şcoala ‘Adrian Păunescu’, unde directorul Ion Pârvu a agresat un profesor de Limba engleză, doamna profesor Rusănescu – are certificat medico-legal, este agresată în continuu, iar Inspectoratul Şcolar nu ia absolut nicio măsură. Acelaşi director a concediat ilegal o profesoară, Inspectoratul plăteşte despăgubiri, dar directorul este în continuare în funcţie ca să comită abuzuri pe mai departe”, a declarat miercuri Corneliu Riegler, preşedinte al Sindicatului Tinerilor Profesori din România.

El a mai spus că la Colegiul ‘Dimitrie Gusti’ personalul didactic auxiliar îşi cere drepturile, să fie plătit corespunzător cu studiile pe care le are, însă Inspectoratul Şcolar refuză să răspundă la sesizările efectuate.

„Am venit personal să discutăm cu această instituţie, am adus boxe şi staţie de amplificare, în speranţa că vocea noastră va fi auzită mai bine. Dânşii fac şedinţe, se pare că asta este singura lor activitate, dar rezultatele nu se văd. Noi de ani de zile depunem sesizări şi fie nu ne răspund, fie ne răspund în bătaie de joc, noi cerem ceva, ei ne răspund altceva”, a precizat Riegler.

El a arătat că aceste „abuzuri” îi afectează direct şi pe elevi, în unităţile de învăţământ bucureştene fiind „o adevărată degringoladă”, iar drogurile şi fumatul sunt ceva obişnuit aproape în toate unităţile de învăţământ bucureştene, în timp ce Inspectoratul nu înţelege să ia nicio măsură în aceste situaţii grave.

„La Colegiul ‘Coşbuc’ DIICOT a constatat că există droguri în liceu, nu s-a luat absolut nicio măsură. De fapt greşesc, s-a luat o măsură, în momentul în care eu am sesizat Colegiul asupra faptului că se consumă droguri în liceu, că se fumează, lucru pe care l-au învederat şi părinţii, în şedinţe, Colegiul ‘Coşbuc’ a înţeles de cuviinţă să mă sancţioneze pe mine cu reducerea salariului cu 15% pe şase luni”, a menţionat Riegler.

În timpul protestului, un reprezentant al IŞMB, Daniel Grigorescu, a ieşit în faţa instituţiei pentru a discuta cu protestatarii şi le-a promis ascultarea tuturor doleanţelor.

„Este un moment de bilanţ al învăţământului bucureştean, se discută starea învăţământului în Bucureşti, sunt delegat din partea dânsei (inspectorul general – n.r.), ca să vă propun constituirea unei delegaţii de-a dumneavoastră, mergem în Inspectorat şi înregistrăm absolut toate doleanţele dumneavoastră, putând eventual găsi şi căile de rezolvare. Haideţi să avem un dialog profesionist”, a spus Daniel Grigorescu.