Protest cu maşini în centrul oraşului Arad. Şoferii au scandat împotriva corupţiei şi Guvernului

Mai mulţi arădeni au protestat, marţi, timp de o oră, cu maşinile faţă de corupţie şi Guvernul Grindeanu, circulând cu 10 kilometri la oră, motiv pentru care traficul în centrul oraşului a fost îngreunat. Mai mulţi şoferi au obţinut autorizaţie pentru acţiunea lor şi spun că este o continuare a protestelor de stradă din ultima perioadă.

RomaniaTV.net
14 feb. 2017, 10:45
Protest cu maşini în centrul oraşului Arad. Şoferii au scandat împotriva corupţiei şi Guvernului

Mai mulţi şoferi din Arad au primit autorizaţie pentru evenimentul „Protest pe roţi”, care s-a desfăşurat timp de o oră în centrul oraşului, ca o continuare la manifestaţiile antiguvernamentale care au avut loc în ultimele săptămâni.

Şoferii şi-au dat întâlnire într-o parcare din apropierea Primăriei Arad, de unde au pornit pe bulevardul Revoluţie într-un marş cu maşinile, scrie news.ro. 

Participanţii la protest au circulat cu viteză foarte mică, aproximativ 10 kilometri la oră, astfel că în urma lor s-au format coloane de maşini.

Ei şi-au pus pe maşini pancarte şi coli cu mesaje împotriva corupţiei şi a actualului Guvern, precum ”Corupţia ucide!” sau ”Susţinem proclamaţia România 2017”.

”Am ales acestă modalitate de protest pentru a atrage atenţia asupra cererilor noastre, de bun simţ pentru democraţie. Rulăm pentru normalitate, pentru o luptă continuă împotriva corupiţei. Aşa, încet, dar hotărâţi, ca arădenii, ca ardelenii”, a spus unul dintre participanţi, Siedfried Mayer.

Petru desfăşurarea acţiunii, semafoarele din centrul oraşului au fost oprite, iar echipe de poliţişti au fost plasate în toate intersecţiile, pentru a dirija traficul.

În ultima săptămână, protestele de stradă s-au redus mult în intensitate în Arad, doar câteva zeci de persoane continuând să se adune în fiecare seară în Piaţa Revoluţiei, sub sloganul ”Rezistăm!”.