Protest din cauza creşterii salariului minim. Funcţionarii publici cer sporuri de până la 30% din salariu

Creşterea salariului minim la 1050 de lei, de la 1 iulie, dă peste cap grila de salarizare la stat. Mai exact, debutanţii vor avea acelaşi salariu cu cei care au ani buni de experienţă. Sindicatele din administraţie spun că în acest fel 60 la sută din funcţionarii publici vor avea acelaşi salariu.

21 apr. 2015, 14:01
Protest din cauza creşterii salariului minim. Funcţionarii publici cer sporuri de până la 30% din salariu

Oamenii vor sa ajungă la o înţelegere cu Guvernul astfel încât să primească sporuri de pana la 30 la suta din salariu inca din acest an.

„Ridicarea salariului minim pe economie face ca 60 la suta din angajatii administratiei publice locale sa fie platiti cu salariul minim pe economie. Tichetele de masa, voucherele de vacanta sunt lucruri care au ramas in urma si neacordate pentru functionarii publici”, a spus Sebastian Oprescu, presedinte FNSA, potrivit România TV.

Angajatii din primării, consilii judeţe ori locale au, de altfel, cele mai mici salarii de la stat.

Guvernul susţine că există deja discuţii pentru majorarea salariilor la stat.

„Viziunea este de a creste salariile in sectorul bugetar pentru ca exista o demotivare a personalului, nu exista o corelare intre motivarea personalului, competenta si eficienta”, a spus Rovana Plumb.

După majorarea salariului minim 10% dintre angajaţii din sănătate vor avea acelaşi salariu, iar în sistemul de educaţie, procentul este de 20%.