PROTEST EXTREM. Fiul disidentului Gheorghe Ursu va intra în GREVA FOAMEI VIDEO

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, ucis la Jilava în 1985, va intra în greva foamei pe termen nelimitat, informează România TV. Andrei Ursu recurge la această formă de protest după ce suspectul numărul unu, fostul maior de securitate Marin Pîrvulescu, a scăpat până acum de judecată.

21 oct. 2014, 20:20
PROTEST EXTREM. Fiul disidentului Gheorghe Ursu va intra în GREVA FOAMEI VIDEO

Am văzut pe spate dâre adânci, brazde de schingiuire, ceva efectiv greu de descris. Plus aceste urme de lovituri, de bătăi pe abdomen, acele leziuni despre care ulterior am aflat… medicii au putut stabili au reprezentat urmele de bătăi care au dus la moarte, care au produs leziune internă, spargerea intestinului subţire„, a spus fiul disidentului Gheorghe Ursu, torturat până la moarte în Penitenciarul Jilava, în 1985.

Gheorghe Ursu nu şi-a găsit dreptatea nici până în ziua de azi. De 10 ani, fiul său, Andrei Ursu, luptă pentru ca cel care i-a dat lovitura fatală tatălui său, fostul maior de securitate Marin Pîrvulescu acum în vârstă de 73 ani, să ajungă după gratii.

Citeşte şi Fiul disidentului Gheorghe Ursu a răbufnit: Decizia Tribunalului Militar este una abjectă

Pe 17 noiembrie a murit la Jilava. A fost scos la anchetă pe 15 noiembrie, dus la securitate la maiorul Pîrvulescu, anchetatorul lui. A fost adus seara cu pătura că nu mai putea să meargă, a început să vomite sânge, să aibă vărsături bilioase, să urle de durere în permanenţă, dar a avut puterea să îi spună acelui coleg de celulă că era vorba de Pîrvulescu, anchetatorul lui„, a mărturisit Andrei Ursu.

Răspunsul torţionarului este revoltător.

Nu e vorba de nicio remuşcare, nu l-am anchetat şi nici nu l-am agresat„, a spus Pîrvulescu.

Andrei Ursu a anunţat că va intra în greva foamei. Asta pentru că până acum demersurile lui în instanţă s-au încheiat cu neînceperea urmăririi penale faţă de fostul maior Pîrvulescu.

Citeşte şi VERDICT în dosarul morţii disidentului Gheorghe Ursu. Vezi ce decizie au luat magistraţii VIDEO