PROTEST VIOLENT împotriva imigranţilor, în Koln. Poliţiştii, atacaţi cu sticle şi petarde UPDATE

Câteva sute de susținători ai mișcării de extremă dreapta Pegida au inițiat, sâmbătă, o manifestație de protest împotriva imigranților, în orașul german Koln. În stradă au ieșit și peste 1.000 de contramanifestanți. Poliția din Koln a întrerupt, sâmbătă seara, manifestațiile grupărilor de extremă dreapta, inclusiv mișcarea antiislamică Pegida, după ce protestatarii au aruncat cu sticle și cu petarde spre forțele de ordine.

09 ian. 2016, 15:46
PROTEST VIOLENT împotriva imigranţilor, în Koln. Poliţiştii, atacaţi cu sticle şi petarde UPDATE

UPDATE ora 21.30 Poliţia din Koln a folosit, sâmbătă, tunuri de apă pentru a dispersa un protest antiimigraţie al extremei-drepte, în urma agresiunilor sexuale comise de Revelion, după ce au avut loc confruntări cu participanţii la o contramanifestaţie şi forţele de ordine au fost vizate de sticle şi petarde.

Deutsche Welle precizează că tunurile de apă au fost folosite după izbucnirea confruntărilor între protestatarii de extremă-dreapta şi contramanifestanţi.

Protestul a fost organizat de mişcarea islamofobă Pegida şi de o grupare extremistă locală, în urma agresiunilor sexuale care au vizat sute de femei în noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de bărbaţi ce păreau să fie imigranţi nord-africani sau arabi.

UPDATE ora 18.50: Martorii de la fața locului au relatat că protestatarii au aruncat cu sticle și petarde în polițiști și că s-au produs încăierări la scurt timp după ce manifestanții s-au pus în mișcare într-un marș împotriva străinilor, potrivit Agerpres.

Forțele de poliție i-au avertizat pe protestatarii agresivi că vor folosi tunurile cu apă și bastoanele.

În zona gării din Koln s-au adunat sâmbătă după-amiază la un protest împotriva imigranților circa 450 de simpatizanți ai mișcării islamofobe de extremă dreapta Pegida. Manifestația acestora a fost contracarată de aproximativ 1.300 de persoane care consideră că agresiunile sexuale care au avut loc la Koln în noaptea de anul nou nu trebuie să reprezinte un motiv de promovare a rasismului.

–––––––––––––––––––––

În zona gării din Koln s-au adunat circa 450 de simpatizanți ai mișcării islamofobe Pegida. Manifestația acestora este însă contracarată de aproximativ 1.300 de persoane, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al poliției federale a precizat că atmosfera este foarte tensionată, în timp ce un reprezentant al departamentului de poliție din Koln a spus că manifestațiile au loc într-o atmosferă agresivă.

Protestatarii din partea Pegida au arborat pancarte cu mesajul „Rapefugees not welcome” („refugiații violatori nu sunt bineveniți„), conform AFP.

Germania a supraviețuit războiului, ciumei și holerei, dar va supraviețui ea (Angelei) Merkel?” — este o altă lozincă scrisă pe pancartele protestatarilor, cu referire la politica de primire a refugiaților a cancelarului german.

Merkel a devenit un pericol pentru țara noastră, Merkel trebuie să plece„, a afirmat un purtător de cuvânt al mișcării Pegida.

De partea cealaltă a barajelor ridicate în stradă de poliție, contramanifestații strigă: „Afară cu naziștii!” și poartă pancarte pe care scrie: „Fascismul nu este o opinie, este o crimă„.

Suntem aici pentru a-i face să tacă. Este inacceptabil ca Pegida să profite de violențele sexuale oribile care au avut loc aici de anul nou și să-și promoveze prostiile rasiste„, a declarat un reprezentant al contramanifestanților.

Mișcarea Pegida, a cărei denumire completă este „Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului”, a fost creată în toamna anului 2014 la Dresda.