Protest în Capitală. Sindicaliştii din Sănătate au pichetat Palatul Parlamentului

Sindicaliştii de la Federaţia Sanitas au pichetat, miercuri, Parlamentul României. Aceştia cer încetarea "umilirii angajaţilor din sistemul sanitar, din sistemul de asistenţă socială şi din medico-social”.

20 apr. 2016, 08:23
Protest în Capitală. Sindicaliştii din Sănătate au pichetat Palatul Parlamentului

Sindicaliştii de la Sanitas vor picheta, miercuri, Palatul Parlamentului. Protestul a avut loc în intervalul orar 11.00-13.00, potrivit unui comunicat emis de Federaţia Sanitas. În intervalul orar menţionat, toate organizaţiile judeţene Sanitas şi cei de la sindicatele bugetare din cadrul CNSLR- Frăţia au organizat acţiuni specifice la prefecturile judeţene.

Sindicaliştii cer oprirea „umilirii angajaţilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-social” şi atrag atenţia „Guvernului României, că sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a personalului de specialitate, insuficient pentru acest sistem atât de important, dar lăsat sau chiar încurajat în continuare să emigreze”.

Reprezentanţii sindicatului au înaintat autorităţilor o listă cu principalele disfuncţionalităţi ale sistemului sanitar.