Protest în faţa Direcţiei Silvice Sibiu. Zeci de vânători şi pescari au cerut stoparea tăierilor ilegale de păduri

Aproximativ 50 de vânători şi pescari, membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pesacarilor Sibiu (AJVPS), au declanşat, miercuri, un protest spontan în faţa sediului Direcţiei Silvice Sibiu cerând stoparea tăierilor ilegale de păduri, stoparea braconajului, dar şi cotizaţii mai mici pentru vânătoare şi alegeri libere în organizaţie.

RomaniaTV.net
29 mart. 2017, 17:16
Protest în faţa Direcţiei Silvice Sibiu. Zeci de vânători şi pescari au cerut stoparea tăierilor ilegale de păduri

Aproximativ 50 de membrii ai AJVPS Sibiu, cea mai mare organizaţie de profil din judeţ cu circa 5.500 de membri, au declanşat, miercuri, un protest spontan în faţa sediului Direcţiei Silvice Sibiu.

Oamenii poartă pancarte şi bannere pe care scrie „Ne-ati vândut pădurile, nu cedăm vânatul şi peştii”, „Stop braconajului”, „Controlează pădurile, nu AJVPS”, „Jos corupţia, nu pădurea” şi cer stoparea tăierilor ilegale de păduri, stoparea vânzării pădurilor, dar şi cotizaţii mai mici pentru vânătoare.

„Vrem să oprim braconajul – de animale şi peşti – dar şi să nu se mai taie pădurile, să nu se mai fure şi să rămânem fără păduri, să se dea la oameni”, a declarat Ilie Comănese, unul dintre protestatari.

„Suntem nemulţumiţi de tăierea ilegală de pădure şi de cotizaţia care pe noi, vânătorii, ne-a defavorizat în ultimii ani. Din 2012, nu mai putem vâna liniştiţi, vânăm sub presiune, ni se cer bani în plus care nu au nicio justificare”, a declarat, la rândul său, Viorel Păcurar, un alt protestatar.

Participanţii la protest au explicat că, în cursul zilei de joi, va avea loc Adunarea Generală a AJVPS, iar odată cu convocarea la şedinţă le-a fost anunţată şi cotizaţia pentru vânătoare pe care vor trebui să o plătească pentru 2017, respectiv 2.600 de lei, sumă care li se pare foarte mare.

„Adunarea vine cu o înştiinţare către membrii vânători că vor avea de plătit anul acesta o cotizaţie de peste 2.600 de lei, în condiţiile în care în toate judeţele învecinate şi limitrofe cotizaţia pentru vânători este de 1.000 – 1.500 de lei, iar la noi s-a stabilit o cotizaţie de 2.600 de lei, fapt care a revoltat foarte tare colegii. Nu se justifică aceste creşteri. Sperăm ca prin aceste demersuri să fim ascultaţi”, a declarat Romeo Stoicescu, cel care a organizat protestul.

În plus, acesta a precizat că o altă nemulţumire a unora dintre membrii asociaţiei este faptul că directorul interimar al Direcţiei Silvice Sibiu şi preşedintele AJVPS Sibiu este una şi aceeaşi persoană – Robert Blaj.

„Presedintele actual al Asociatiei – domnul Robert Blaj – este si directorul interimar al Directiei Silvice. Pădurarii şi paznicii Romsilva sunt şi angajaţii asociaţiei, iar în acest fel sunt uşor controlaţi şi influenţaţi atunci când vine vorba, cum este acum, de alegeri în interiorul organizaţiei. Domnul Blaj ân mandatul de până acum nu a fâcut nimic pentru pescarii şi vânătorii din judeţ, nu are niciun proiect, dar nici nu concepe să existe alegeri libere”, a mai declarat Romeo Stoicescu.

Acesta acuză conducerea Asociatiei că a anulat „abuziv” rezultatul alegerilor la una dintre cele trei filiale, întrucât rezultatul nu a fost cel scontat.

„Asociaţia are trei filiale – Sibiu, Mediaş şi Agnita. Eu am fost ales la filiala din Sibiu, însă conducerea Asociatiei a revocat alegerile. Astfel, am fost revocat din functie. În data de 30 martie vom avea Adunarea Generală la care ar trebui să poată participa orice membru. în mod cu totul nestatutar, conducerea Asociatiei a anunţat că la Adunarea Generală vor participa doar membrii delegaţi. În aceste condiţii, alegerile nu vor putea fi libere deoarece nu vor fi lăsaţi să participe decât cei care susţin actuala conducere”, a mai spus Romeo Stoicescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Direcţia Silvică Sibiu sau conducerea AJVPS Sibiu nu au prezentat un punct de vedere oficial în legătură cu protestul sau cu acuzaţiile care se aduc.

Citeşte şi Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. Oamenii au cerut ca toţi pacienţii cu fibroză chistică să beneficieze de asistenţi personali