Protest la DNA, împotriva Laurei Codruţei Kovesi. Printre participanţi, deputatul PSD Liviu Pleşoianu

În jur de zece persoane s-au strâns, miercuri dimineaţa, alături de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, în faţa sediului DNA, afişând mesaje împotriva procurorului şef al instituţiei. Pleşoianu este nemulţumit de refuzul Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta la Comisia de ancheta a alegerilor din 2009.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 07:22
Protest la DNA, împotriva Laurei Codruţei Kovesi. Printre participanţi, deputatul PSD Liviu Pleşoianu

„Vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă a fost la Oprea acasă în noaptea alegerilor. Divinitatea sa, doamna Kovesi, stă aici baricadată în templul anticorupţie şi refuză să se prezinte în faţa comisiei de ancheta, legal constituită, deşi, mai nou, are şi o decizie CCR care o obligă. Domnia sa consideră că nu trebuie să se prezinte în faţa comisiei şi să rămână ascunsă aici. Aşa că am venit eu, membru al comisiei de anchetă în Parlamentul României să îi adresez această întrebare. Doamna Kovesi înţeleg că vrea, chiar si pe procurorii din DNA să îi testeze cu poligraful. Să se supună şi dumneaei testului cu aparatul poligraf. Are obligatia sa este sa raspundac altfel, nu mai are ce cauta aici. Trebuie revocata din functie de urgenta”, a declarat Liviu Pleşoianu, prezent fiind la sediul DNA.

Parlamentarul a completat că va relua joi propunerea făcută pe 20 iunie colegilor săi din comisia de anchetă, de sesizare a organelor de anchetă pentru obstrucţionare activităţii parlamentare a unei comisii de anchetă în ceea ce îi priveşte pe George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a invitat-o pe Laura Codruţa Kovesi de două ori la audieri, procurorul şef al DNA refuzând să se prezinte în Parlament. În paralel cu constituirea comisiei, Parchetul General a deschis un dosar penal, care a fost clasat după câteva luni de cercetări.