PROTEST la Palatul Cotroceni. Un bărbat s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se aruncă

Un bărbat a protestat opt ore pe un stâlp, chiar în faţa Palatului Cotroceni. În tot acest timp, au existat momente extrem de tensionate. Tânărul i-a ameninţat cu un cuţit pe negociatori. Este a patra oară când bărbatul protestează pe un stâlp din faţa Palatului Cotroceni.

29 mai 2015, 16:59
PROTEST la Palatul Cotroceni. Un bărbat s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se aruncă

Vineri, la ora 17:15 s-a dat alarma la Palatul Cotroceni. Un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi a ameninţat că se aruncă. Maşinile de pompieri, ambulanţa, poliţia şi-au făcut apariţia în faţa Palatului Cotroceni. Au urmat momente tensionate pentru negociatori. Tânărul i-a ameninţat cu moartea.

Salvatorii şi-au luat toate măsurile de siguranţă. Două perne au fost umflate şi montate în jurul stâlpului unde se afla barbatul. Ţinând cont că bărbatul s-a urcat pe firele de înaltă tensiune, pompierii au decis întreruperea curentului electric. După ore bune de negocieri, bărbatul a acceptat să i se pună o centură de siguranţă. A fost prima victorie a negociatorilor dintr-un lung proces de convingere.

„Acesta nu are cereri în mod expres, ci doar protestează în urma unei decizii judecătoreşti”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Opt ore au durat negocierile. În cele din urmă, bărbatul a acceptat să se dea jos de pe stâlp.

Tânărul de 32 de ani este la al patrulea protest la înălţime. Cel din 2011, i-a adus un an de închisoare cu executare. Acum, riscă să ajungă iar după gratii sau internat într-un centru psihiatric.