Protest la Universitate faţă de votul din Senat pentru redefinirea familiei

Aproximativ 100-150 de persoane au ieșit marți la Fântână, la Universitate, pentru a protesta față de votul din Senat de adoptare a propunerii de revizuire a Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. Le-au transmis senatorilor că ”dragostea nu ține de dogmă” și că votul dat azi pune sub semnul întrebării drepturile cetățenești.

11 sept. 2018, 19:08
Protest la Universitate faţă de votul din Senat pentru redefinirea familiei

S-au strâns în jurul orei 19.00. Fețe îngrijorate, unele triste, altele serioase, altele pur și simplu s-au înseninat când și-au văzut prietenii. Unii își spuneau că era de așteptat votul din Senat.

S-au adunat oameni care în principiu se cunoșteau între ei, întrebându-se unde sunt oamenii care au fost la Pride-ul din luna iunie.

Protestatarii au scandat „Uniți salvăm, drepturi apărăm” și Drepturi egale pentru fiecare!”

De asemenea, au fost afișate pancarte cu mesaje precum „Scoateți Biblia din Parlament” și „Dragoste mai presus de Dogmă”

Au fost persoane din comunitatea LGBT, dar și hetero. Simona este hetero și a spus că a venit la Universitate pentru că așa cum li se încalcă drepturi persoanelor care fac parte din minoritatea LGBT, pot fi încălcate oricând și drepturile majorității.

„Susțin comunitatea LGBT și consider că este normal ca eu, persoană care face parte dintr-o majoritate, să fiu solidară, pentru că așa cum lor li se încalcă drepturile, ni se pot încălca și nouă. Referendumul nu este constituțional, cred că drepturile omului și cele cetățenești nu pot fi supuse unui referendum”, a spus Simona.

Vlad Viski, președintele Asociației Mozaiq, a spus că votul de azi este absolut rușinos, iar senatorii sunt lași, pentru că încearcă să exploateze politic tema redefinirii familiei în Constituție.

„Votul dat astăzi este unul absolut rușinos, pentru că pune sub semnul întrebării drepturile cetățenești și libertățile civile ale cetățenilor din România, pentru că pune la vot această problemă a familiilor. Credem că Curtea Constituțională trebuie să respingă acest demers, pentru că a fost viciat prin modificarea regulamentului Senatului. Considerăm acest referendum imoral, pentru că încearcă să demonizeze și să marginalizeze comunitatea LGBT și se creează un discurs de ură la nivelul societății. Noi existăm în toată societatea nu vom înceta să existăm în urma Referendumului”, a declarat pentru HotNews.