Protest prin dans faţă de desfiinţarea Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Capitală

Protest inedit la Liceul de Coregrafie din Capitală. Peste 100 de copii şi părinţi au înfruntat frigul şi ninsoarea...ei au cântat şi au dansat în stradă. Au protestat în acest fel faţă de deciza de a comasa Liceul de Coregrafie cu liceul de Muzică Dinu Lippati.

26 ian. 2014, 17:25
Protest prin dans faţă de desfiinţarea Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Capitală

În ciuda frigului şi a ninsorii, peste o sută de elevi au ieşit în stradă şi au protestat dansând. Ei cer ca liceul lor să rămână de sine stătător.

„Vrem şcoala noastră şi pentur că nicăieri în lume un liceu de coregrafie nu e împreună cu un liceu de muzică chiar dacă ambele sunt arte, nu e acelaşi lucru (…) vrem să luptăm să stăm în şcoala noastră pentru că aici putem să învăţăm multe şi avem locul nostru unde să dansăm”, a declarat o elevă.

Alături de elevi au venit şi părinţii care spun că autorităţile au luat decizia de comasare fără ca ei să fie consultaţi.

„Am venit cu copilul pentru că-şi doreşte foarte mult să danseze şi e important pentru ei sa aibă o şcoală specializată, vor să danseze şi îşi doresc şcoala asta”, a precizat un părinte.

„Această comasare va duce indubitabil la dizolvarea liceului întrucat se pare ca prin comasare liceul Dinu Lipatti va pierde un spaţiu”, a declarat profesorul de coregrafie Sergiu Anghel.