Protestatarii s-au strâns din nou în Piaţa Victoriei. Oamenii au aruncat cu suluri de hârtie igienică spre Guvern UPDATE

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri seară, faţă de noile măsuri fiscale adoptate de Cabinetul Tudose, oamenii venind cu suluri de hârtie igienică pe care vor să le arunce spre sediul Guvernului.

08 nov. 2017, 18:24
Protestatarii s-au strâns din nou în Piaţa Victoriei. Oamenii au aruncat cu suluri de hârtie igienică spre Guvern UPDATE

UPDATE: La ora 21.00, mai multe persoane au aruncat suluri de hârtie igienică spre sediul Guvernului.

Manifestanţii scandează „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii, Hoţii” şi „Anticipate”.

Oamenii au adus câteva zeci de role de hârtie igienică, pe care spun că vor să le „trimită cadou” premierului Mihai Tudose.

„Vino cu 2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre guvern. Asta merită. (ne sincronizăm şi aruncăm sulurile la ora 21.00)”, este îndemnul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Jandarmii au încercat să îi convingă pe manifestanţi să înlăture din piaţă baxurile cu hârtie igienică, depozitate pe jos, însă fără succes.

Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei şi după-amiază, în timpul şedinţei de Guvern în care a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind Codul Fiscal. La finalul şedinţei de Guvern, adică în jurul orei 16.00, în Piaţa Victoriei se mai aflau câteva zeci de persoane, manifestanţii începând să se strângă din nou după ora 19.00.

Premierul Mihai Tudose a spus, la începutul şedinţei de Guvern, că este „o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului „au inflamat nişte multinaţionale”.

La finalul şedinţei Cabinetului Tudose, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că măsurile de modificare a Codului fiscal sunt benefice atât pentru companii, cât şi pentru cetăţeni, în condiţiile în care vor duce la scăderea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 37,25%, la scăderea numărului de contribuţii aflate în sarcina angajatorului de la nouă la trei şi la reducerea birocraţiei, angajatorul va răspunde penal în cazul în care va reţine contribuţiile sociale din salariul brut şi nu le va plăti către stat, iar multinaţionalele vor trebui să plătească taxe şi impozite în România la fel ca în celelalte ţări.

Citeşte şi Mihai Tudose: „Măsurile privind externalizarea profitului au inflamat nişte multinaţionale”. Un nou atac la bănci VIDEO