Protestatarul Cristian Dide care l-ar fi agresat pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, autodenunţ la Parchetul General

Cristian Mihai Dide, membru al mişcării #Rezist, s-a prezentat marţi la Parchetul General, unde a solicitat demararea unei anchete în legătură cu incidentul în care au fost implicaţi un grup de protestatari şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

RomaniaTV.net
25 sept. 2018, 09:33
Protestatarul Cristian Dide care l-ar fi agresat pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, autodenunţ la Parchetul General

La ieşire din sediul Parchetului General, Dide a spus că protestatarii s-au întâlnit din întâmplare cu Dorneanu pe stradă, pe care l-au huiduit.

„Spre deosebire de majoritatea parlamentară, care se teme de procurori, noi nu ne temem de procurori şi am venit să le solicităm să îşi facă treaba şi să ancheteze evenimentul, de sâmbătă seara, la care am participat şi eu. S-a insinuat că l-am fi hărţuit pe domnul Dorneanu. Am venit şi am făcut o solicitare procurorului general să înceapă o anchetă cu privire la acea seară. (…) Ca să lămurim. Totul s-a petrecut pe o distanţă de 30 metri. Noi aşteptam la semafor, eram un grup de 7 – 8 oameni, dânsul a trecut pe lângă noi, l-am interpelat, i-am spus că sunt nemulţumit şi să nu mai fure această ţară. Dansul şi-a continuat drumul 10 metri, după care am mers după el şi, după alţi 10 metri, a intrat într-o scară de bloc. Consider că nu l-am hărţuit, pentru că nu sunt acţiuni repetate. Pur şi simplu a fost o întâmplare. Nici acum nu ştim dacă locuieşte acolo. (…) Vreau ca oamenii ăştia să înţeleagă faptul că nu poţi să iei nişte decizii care îmi afectează viaţa şi să aştepte ca oamenii să nu îi huiduie pe stradă. Acesta este motivul pentru care l-am huiduit. Consider că ceea ce a făcut până acum şi modalitatea în care conduce Curtea Constituţională este în mod defectuos”, a spus Dide.

Acesta a adăugat că protestatarii nu l-au agresat fizic pe Dorneanu şi consideră că nu a încălcat legea prin faptul că l-a huiduit pe preşedintele Curţii Constituţionale.

„În momentul în care faci un autodenunţ, nu te aştepţi să scapi de ceva. Te aştepţi să afli dacă ai încălcat sau nu legea. Eu consider că nu am încălcat legea. Nimeni nu l-a agresat fizic pe domnul Dorneanu, nimeni nu i-a adresat injurii domnului Dorneanu, doar l-am huiduit şi apostrofat pentru modalitatea în care conduce Curtea Constituţională”, a precizat Dide.

„După evenimentul (pentru mine nu a fost un incident) cu Valer Dorneanu, au apărut foarte multe declarații publice cu privire la necesitatea începerii unei anchete de către Parchetul General.

Mă bucur să văd pe pagina mea de Facebook că opinia publică apreciază astfel de atitudini față de persoanele care ne afectează, prin deciziile lor, viața privată. Este normal să existe și păreri contra, dar vreau ca cei care nu sunt de acord cu astfel de acțiuni să imi explice clar ce este de făcut atunci când un garant al Constituție, cum este Valer Dorneanu, incalcă legea fundamentală.

De la Țuțuianu (fără domnul) nu am nicio pretenție, nu am uitat evenimentul cu fiica acestuia când își manifesta scârba față de protestatari. Așa că logica mea nu înțelege cum acești oameni cer respect.

Cât despre o purtare civilizată vă propun să ne reamintim episoadele din Parlamentul României, Șerban Nicolae, Bichineț și alții. Totuși la capitolul civilizație se încadrează și decența celor care furnizează servicii publice de Stat, spitale drumuri, parcări, lipsa acestora duce la lipsa de civilizație.

Concluzionând, vă informez că astăzi la ora 11:30 voi merge la Parchetul General pentru ai solicita să înceapă o anchetă cu privire la atitudinea mea față de Valer Dorneanu. Vă reamintesc că pe 01-Octombrie voi fii audiat la DIICOT cu privire la informațiile pe care le am în legătură cu organizarea și finanțarea protestului din 10-August. Nu ne este frică de justiție și vrem ca aceasta să își facă treaba.

PS Dacă cineva crede că domnul Iohannis sau doamna Kovesi nu va fi apostrofată la o posibilă întâlnire se înșeală, singura diferență este că pe dânși nu îi voi huidui, deoarece încă au respectul meu”, scrie Dide pe Facebook.