Proteste după mutarea contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului

Federația "Solidaritatea Sanitară" se opune mutării contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului și invitând salariații din Sănătate să i se alăture la acțiunile de protest pe această temă, potrivit unui comunicat al organizației.

14 aug. 2017, 11:59
Proteste după mutarea contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului

„Constatând că mutarea contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatorului este o înșelătorie la adresa salariaților din sectorul bugetar, Guvernul intenționând să-i păcălească cu o falsă creștere salarială, Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță opoziția față de această măsură, invitând salariații din Sănătate să i se alăture la acțiunile de protest pe această temă”, se spune în comunicat.

Federația menționează că primul pas al acestor acțiuni îl constituie Petiția publică inițiată împotriva acestei măsuri, ce poate fi găsită la adresa http://solidaritatea-sanitara.ro/impozite/, ea constituind o formă de pregătire a altor forme de protest.

„Denunțăm astfel public intenția ascunsă a Guvernului de „a fura” creșterea salariilor cu 25% (anunțată pentru 1 ianuarie 2018): după ce această creștere a fost aprobată prin art. 38, alin. 3, lit. a) din legea nr. 153/2017, Guvernul intenționează să o anuleze prin intermediul proiectului de act normativ ce vizează transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului. A prezenta ca o creștere salarială mutare contribuțiilor angajatorului în salariul brut, adică a crește salariul brut fără a crește salariul net, în condițiile în care anunți această măsură ca fiind o creștere salarială este o înșelătorie”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Federaţia „Solidaritatea Sanitară” avertizează asupra riscurilor din proiectul Legii salarizării unitare