Protest la Guvern: Peste 1.100 de metalurgişti cer eliminarea taxelor pentru energie regenerabilă

Peste 1.100 de membri ai federațiilor sindicale Metarom, Solidaritatea - Metal și Metalurgia Neferoasă au protestat joi în Piața Victoriei, cerând eliminarea taxelor pentru energie regenerabilă și eșalonarea majorării prețului la gaze naturale până în anul 2018.

13 mart. 2014, 10:24
Protest la Guvern: Peste 1.100 de metalurgişti cer eliminarea taxelor pentru energie regenerabilă

Oamenii spun că se tem pentru locurile lor de muncă şi că preţul energiei electrice va duce într-un final la dispariţia industriei. De asemenea, protestatarii cer modificarea legii care ţine de comercializarea energiei regenerabile şi oprirea liberalizării preţului la gaze, informează România TV.

Oamenii se tem că îşi vor piede locurile de muncă, mai ales cei care lucrează în metalurgie. La nivel naţional, spun ei, ar putea să rămână fără muncă aproximativ 150.000 de oameni.

Pe parcursul acțiunii de protest, o delegație a sindicaliștilor, condusă de președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a participat la o întâlnire cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

„În urma discuțiilor purtate cu doamna ministru Aurelia Cristea am convenit două aspecte importante. În primul rând, marți, 18 martie, la ora 14,00 ne vom întâlni la sediul Guvernului cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Energiei, pentru a întocmi un document referitor la eliminarea sau diminuarea taxelor pentru energie regenerabilă pentru marii consumatori. Acest document ar urma să fie adoptat în ședința de Guvern de miercuri, 19 martie, dacă Curtea Constituțională nu va promulga în ședința de miercuri dimineață OG 57/2013, care modifică Legea 220/2008. În al doilea rând, am solicitat o amânare cu șase luni a aplicării calendarului de liberalizare a prețului gazului metan, pentru a nu se produce un șoc la nivelul economiei românești”, a afirmat Bogdan Hossu.

Sindicaliştii au protestat şi miercuri în faţa Curţii Constituţionale şi spun vor protesta până se vor rezolva problemele.