PROTESTE în mai multe şcoli din ţară: Profesorii ameninţă că vor boicota examenele

Proteste de amploare în şcolile din toată ţara. Profesorii au început manifestările împotriva ordonanţei care nu le majorează salariile: au ieşit în curtea şcolii, în pauza mare, şi au protestat în timp ce clopoţelul a sunat fără încetare. În semn de solidaritate, la protest au fost prezenţi şi elevii, şi părinţii.

25 mai 2016, 14:17
PROTESTE în mai multe şcoli din ţară: Profesorii ameninţă că vor boicota examenele

Sindicaliştii din Educaţie nu au obţinut salarii mai mari, aşa cum sperau. Guvernul le oferă mai mulţi bani, dar abia din luna august 2017. „Desi se spune ca invatamantul este domeniu prioritar, faptele nu arata acest lucru. Guvernantii, probabil, nu au presiuni ca sa rezolve aceasta problema. O sa hotaram care sunt formele urmatoare de protest. Dupa parerea mea cred ca am fi foarte eficienti daca blocam examenele„, a declarat unul dintre profesori, potrivit România TV.

Consider ca este un afront la sistemul de invatamant romanesc, fapt care atrage, dupa sine, neclaritati si probleme care se pot rasfrange in perspectiva asupra intregului sistem de invatamant romanesc„, a declarat un alt dascal.

CITEŞTE ŞI: Salarii mărite de la 1 august pentru 6.000 de funcţionari

Cu toate ca in pauza erau liberi, elevii au fost alaturi de profesorii lor. „Suntem aici ca sa ii sustinem pe profesorii nostri, pentru ca ei sunt cei care ne ajuta sa ne formam si au nevoie de mai mult respect. Pentru ca asta e ceea ce merita„, a precizat o eleva.

Nemultumirile sunt multiple. Cu toate ca, initial, se vorbea despre o crestere a salariilor cu 10%, calculele tehnocraţilor nu arată tocmai bine, ele fiind de 6-7%. Mai mult, majorarea se va aplica abia din 2017.

Prima nemultumire este ca nu se respecta acel 10% in medie, asa cum s-a discutat, iar a doua nemultumire este legata de termenul de aplicare. De aceea am cerut sa se gaseasca solutii de a se putea aplica aceste corectii, nu din grila propusa de Ministerul Muncii, ci corectii pe care acum ne apucam sa le facem, noi cei din Educatie”, a declarat Anton Hadar, presedintele Federatiei Nationale Sindicale „Alma Mater”.

Daca nu vor rezolva aceste probleme, profesorii ameninta ca vor boicota examenele.

CITEŞTE ŞI: Cum vor creşte salariile în învăţământul universitar