Proteste în România, ziua a 17-a. Manifestaţii în Piaţa Universităţii, dar şi în provincie

Aproximativ 100 de persoane protestau, duminică seară, pentru a 17-a zi consecutiv, în Piaţa Universităţii, în zona din faţa Teatrului Naţional, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute. Ei au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 18:23
Proteste în România, ziua a 17-a. Manifestaţii în Piaţa Universităţii, dar şi în provincie

Protestatarii manifestau paşnic, purtând parcarte cu mesaje printre care: „Ciumpalac, fac piaţa!”, „Democraţie, nu Băse-craţie!”,”Nu vom renunţa până nu veţi pleca!”, „Ne-am săturat de îngâmfaţi, vrem un guvern de tehnocraţi!”.

Manifestanţii strigau „Jos Băsescu!”, „Plouă, ninge, noi vom învinge!”, „Boc, Boc, Boc demisia pe loc”, „Zi de zi aici vom fi!”. Unii dintre protestatari purtau drapele pe care le fluturau.

Proteste şi în provinicie

Nu doar în Capitală, ci şi în alte localităţi din ţară se protesta duminică.

Circa 70 de persoane au protestat, duminică, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi au scris pe pancarte, printre altele, „Şmecherii din Guvern ne cred proşti!”, aceasta fiind a 15-a zi de proteste din oraş.

Şi câteva zeci de suceveni au protestat, duminică seară, în faţa Palatului Administrativ din Suceava în pofida gerului, anunţând că vor continua acţiunea indiferent de vreme, în timp ce un grup de susţinători ai PDL a anunţat că vor să organizeze, luni, un miting de sprijin al conducerii CJ Suceava.

De asemenea, şi la Cluj-Napoca, aproape treizeci de persoane, majoritatea în vârstă, au protestat, duminică, în Piaţa Unirii, scandând „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul” şi „Boc, Boc, demisia pe loc”.