Proteste în timpul discursului şefului Dumei ruse, Serghei Narîşkin, susţinut în Senatul României: „Afară din Crimeea”

Mai mulţi participanţi la reuniunea APCEMN de la Bucureşti l-au primit cu proteste pe preşedintele Dumei ruse de Stat, Serghei Narîşkin, în timpul discursului acestuia din Senat o parte a membrilor delegaţiei ucrainene afişând pancarte şi bătând cu palmele în masă.  

27 nov. 2015, 13:02

Preşedintele Dumei ruse de Stat Serghei Narîşkin participă, vineri, la Bucureşti, la lucrările Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), care se desfăşoară la Senat.

Citeşte şi: Oficial rus, cu interdicţie de a intra în UE, vorbeşte vineri în Senatul României. Explicaţiile MAE

La scurt timp după ce preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, şi-a început discursul în Senat, şase persoane, parlamentari ucraineni, au ieşit în faţă cu două pancarte pe care era scris „Putin return Crimeea back to us” şi „2008 – Georgia, 2014 – Ukraine – Who’s next? – Putin stop!”.

De asemenea, un membru al delegaţiei ucrainene a strigat „Afară din Crimeea”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat deranjat de manifestarea ucrainenilor şi i-a invitat pe aceştia în mai multe rânduri să ia loc în sală.

Serghei Narîşkin, însă, nu a fost deranjat de proteste, continuându-şi discursul.

La finalul discursului susţinut de diplomatul rus au început să apară şi reacţii din sală ale participanţilor – câţiva au aplaudat, iar majoritatea au bătut cu palmele în masă preţ de câteva secunde şi au vociferat.

La Bucureşti are loc Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), cu tema principală de dezbatere „Realizarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile în regiunea CEMN: implicarea parlamentară”, scrie Mediafax.

Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Sergey Naryshkin, a preluat, vineri, de la președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) pentru următorul semestru.

Senatul României a exercitat președinția APCEMN în perioada iunie — noiembrie 2015.

Parlamentul României este membru fondator al Adunării și a mai deținut președinția acestui organism în intervalele decembrie 1997 — iunie 1998; iunie — decembrie 2003 și noiembrie 2008 — iunie 2009.