Proteste violente în Spania. Un proiect de reconstrucţie încinge spiritele între protestatari şi poliţie VIDEO

Un protest al spaniolilor din Burgos faţă de un proiect al Primăriei oraşului a degenerat în proteste de stradă cu ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 07:34
Proteste violente în Spania. Un proiect de reconstrucţie încinge spiritele între protestatari şi poliţie VIDEO

Protestatarii sunt nemulţumiţi de un proiect al Primăriei, care vrea să transforme în bulevard una dintre cele mai importante străzi din oraş, sub care să fie amenajată o parcare subterană.

aproximativ 300 de persoane au participat la marşul de protest faţă de transformarea Bulevardului Victoria. Locuitorii sunt nemulţumiţi de costul proiectului de reconstrucţie, care ar ajunge la 13 milioane de euro.

Protestele au condus la grave incidente între forţele de poliţie şi manifestanţi şi s-au soldat cu 17 arestări, între care şi cea a unui minor, precizează rtve.es. Din rândul forţelor de ordine, nouă poliţişti au fost răniţi, potrivit raportului Prefecturii locale.

Citeşte şi Protest ÎN FUNDUL GOL împotriva măsurilor de austeritate din Spania VIDEO

Pentru a dispersa mulţimea a fost nevoie de intervenţia trupelor speciale ale poliţiei. Cei arestaţi în cadrul protestelor vor fi aduşi în faţa justiţiei, a precizat aceeaşi sursă.