PRU îşi modifică statutul după întâlnirea cu unioniştii: reîntregirea teritoriului naţional

Partidul România Unită (PRU) a anunţat după întâlnirea cu liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 de duminică seara că îşi va completa statutul în sensul menţionării ca obiectiv al formaţiunii a obiectivului "reîntregirea teritoriului naţional".

23 oct. 2016, 18:12
PRU îşi modifică statutul după întâlnirea cu unioniştii: reîntregirea teritoriului naţional

PRU îşi asumă completarea art.10 pct.g din Statutul partidului, care menţionează ”reîntregirea teritorului naţional”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului România Unită.

De asemenea, „fiecare candidat PRU la alegerile parlamentare va semna pactul pentru unirea României cu Basarabia, iniţiat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012”, partidul îşi va asuma susţinerea proiectului numit „unirea ca proiect de ţară” şi va mandata observatori „în data de 1 decembrie 2016 la manifestarea pe care membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 urmează să o desfăşoare în Bruxelles”, se mai arată în comunicatul citat.

În cadrul întâlnirii cu unioniştii, deputatul Sebastian Ghiţă le-a oferit acestora ”cinci cadouri simbolice”. ”O monedă din vremea împăratului Traian găsită în Dacia; o baionetă a unui soldat român care a luptat în primul Război Mondial; o carte a lui Roosevelt despre dreptul la autodeterminare şi de a modifica graniţele Europei în baza voinţei cetăţenilor; nişte acţiuni ale primei companii româneşti de petrol ASTRA (…), o copie de la Arhivele Naţionale de pe însemnările mareşalului Antonescu la trei ore după ce a fost arestat pe 23 august 1944 în care, cu mâna lui scria, că a ceda Basarabia şi Bucovina este o crimă împotriva românilor”, a declarat Sebastian Ghiţă.