Prună, despre declaraţia că ar fi minţit la CEDO: Pentru că îmi permit să folosesc metaforic cuvintele, pledez vinovată

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, marți, că ''încadrează'' afirmația în care spunea că a mințit la CEDO la ''eroare'', având în vedere că își permite uneori să folosească metaforic cuvintele.

20 dec. 2016, 12:36
Prună, despre declaraţia că ar fi minţit la CEDO: Pentru că îmi permit să folosesc metaforic cuvintele, pledez vinovată

„Încadrez la eroare faptul că stăpânesc destul de bine limba română și că îmi permit să folosesc uneori metaforic cuvintele, deci pentru asta pledez vinovată. Modul în care am comunicat atunci probabil nu a fost cel mai fericit, dar realitatea rămâne aceeași. Realitatea este că noi, în această țară, nu avem programări multianuale, noi avem bugete anuale și că atunci când avansăm cifra pentru strategii, pentru planuri, pentru cazuri (…) privind reformarea sistemului judiciar avansăm niște cifre care nu sunt reflectate în realitate în bugete. Nu au cum să fie pentru că noi nu avem bugete multianuale, dar sigur că mi-aș fi dorit să nu se facă atât de multe valuri și atât de multe discuții la ceea ce am afirmat eu”, a spus Prună, la minister.

Ea a explicat că s-a prezentat la CEDO cu un memorandum care a trecut prin Guvern.

„Cred că relația pe care eu am avut-o cu CEDO și modul în care eu, ca ministru, am înțeles să gestionez această relație, mergând acolo cu un mandat foarte clar pe baza unui memorandum care a trecut prin Guvern și promițând acolo exact ceea ce putem face și nimic mai mult, arată în fond și, de altfel, nici nu avem încă o decizie pilot — arată că modul în care am lucrat cu CEDO nu a fost atât de rău”, a precizat Raluca Prună.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirma, în luna octombrie, în cadrul unei ședințe a plenului CSM, că ar fi mințit la CEDO spunând că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare, acestea fiind doar ”bune intenții”, pentru că în realitate în buget nu ar fi fost bani.