PSD Bucureşti şi Ilfov susţin excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi depunerea unei moţiuni de cenzură

Organizaţiile PSD Bucureşti şi Ilfov au adoptat rezoluţii de susţinere a deciziilor luate de membrii Comitetului Executiv Naţional, de retragere a sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, de excludere a acestuia din partid şi de depunere a unei moţiuni de cenzură împotriva propriului guvern.

RomaniaTV.net
16 iun. 2017, 12:07
PSD Bucureşti şi Ilfov susţin excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi depunerea unei moţiuni de cenzură

Potrivit unui comunicat de presă al PSD citat de News.ro, „întrunite în şedinţă comună, la convocarea preşedintei Gabriela Firea, conducerile organizaţiilor Bucureşti şi Ilfov ale Partidului Social Democrat au adoptat rezoluţii de susţinere a deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Naţional în 14 respectiv 15 iunie a.c., de retragere a sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu şi excluderea acestuia din partid, precum şi de a se iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, urmare a refuzului primului-ministru de a demisiona”.

Gabriela Firea a ţinut să precizeze că hotărârile luate de CExN sunt „în deplin acord” cu angajamentele asumate de PSD în urma votului primit la alegerile parlamentare.

„Cei 3,2 milioane de români au votat PSD şi programul de guvernare, nu pe Sorin Grindeanu! Avem datoria să punem în aplicare acest program şi nu putem tolera abateri sau întârzieri. În ce priveşte problemele Bucureştiului, deloc simple şi deloc puţine, nu am putut nici măcar să stabilim o întâlnire cu primul-ministru, pentru a ne ajuta să deblocăm relaţia cu ministerele de resort. Iar această situaţie nu este deloc una singulară! Această evaluare la 6 luni, de care se ştia de la bun început, asumarea erorilor sau neajunsurilor şi luarea măsurilor necesare sunt dovezi de responsabilitate din partea unui partid care ia guvernarea în serios. Prin urmare, va trebui să alcătuim cât mai repede posibil un nou guvern, care să asigure, prin măsurile pe care le va implementa, creşterea nivelului de trai al românilor”, a afirmat primarul Capitalei.

Secretarul regional pentru Bucureşti – Ilfov al PSD, Robert Negoiţă, a declarat, la rândul său, că „partidul trebuie să manifeste exigenţă faţă de actul de guvernare, atât la nivel naţional cât şi local, şi solidaritate în momentul în care se impune luarea unor decizii dureroase, dar absolut necesare”.

„Avem un obiectiv clar asumat, prin programul de guvernare, şi trebuie să ne asigurăm că toţi colegii îşi canalizează eforturile în această direcţie. Contextul politic nu este deloc simplu şi orice greşeală sau slăbiciune a noastră va fi speculată de adversarii noştri”, a completat primarul Sectoruljui 3. Potrivit comunicatului PSD, luări de poziţie similare au avut şi preşedinţii organizaţiilor de sector din Bucureşti, Daniel Tudorache (sector 1), Rodica Nassar (sector 2), Ioan Mihalcea (sector 3), Daniel Băluţă (sector 4), Daniel Florea (sector 5) şi Gabriel Mutu (sector 6), precum şi parlamentarii de Bucureşti şi Ilfov.