PSD citează selectiv din Juncker ca să promoveze ordonanţa recursului în anulare. Ce a declarat de fapt şeful Comisiei Europene

PSD a postat pe Facebook un citat din Jean Claude Juncker, în susţinerea ideii că şi declaraţiile şefului Comisiei Europene sunt în acord cu emiterea unei ordonanţe privind recursul în anulare. Reprezentanţa Comisiei Europene în România a postat în replică declaraţia completă a lui Juncker, din care reiese căpoziţia acestuia a fost mai nuanţată.

RomaniaTV.net
06 feb. 2019, 20:53

Postarea PSD vine în sprijinul emiterii unei ordonanţe pentru recursul în anulare, astfel încât toate procesele judecate de completurile de 5 nelegal constituite să fie rejudecate. În susţinerea sa, PSD afirmă că şi Jean Claude Juncker s-a declarat un ferm apărător al drepturilor omului.

„OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte NU VA ACHITA PE NIMENI, NU VA STABILI VINOVĂȚII SAU NEVINOVĂȚII! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetățean european „are dreptul la un proces echitabil în fața unei instanțe constituită în prealabil PRIN LEGE”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Președintelui Comisiei Europene care spunea la București că atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE. Abia ignorarea abuzurilor comise prin completele ilegale de la Înalta Curte ar fi un compromis inacceptabil pentru Uniune! Răspunderea este a celor care au stabilit acele complete ilegale. Ei, nu oamenii politici, au compromis un număr mare de procese și au irosit banii din taxele românilor. NU există alternativă la democrație și la drepturile omului!”, a postat PSD pe pagina Facebook a partidului.

În replică, Reprezentanţa Comisiei Europene în România a postat, tot pe Facebook, varianta completă a declaraţiei lui Jean Claude Juncker, din care PSD a extras doar un fragment. Este vorba de discursul președintelui Jean Claude Juncker rostit la Ateneu, la Bucureşti, cu ocazia lansării oficiale a Președinției române a Consiliului UE. 

Când e vorba despre drepturile omului, când e vorba despre statul de drept, când e vorba despre respectarea statului de drept, când e vorba despre lupta împotriva corupţiei, niciun compromis nu este posibil”, a spus Jean Claude Juncker la Bucureşti, pe scena Ateneului.