PSD convoacă Parlamentul duminică pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

PSD convoacă Parlamentul duminică pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

RomaniaTV.net
16 iun. 2017, 20:23
PSD convoacă Parlamentul duminică pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

„PSD condamna categoric modul in care fostii membri de partid Ponta si Grindeanu au inteles sa intre in acest demers ilegal şi neconstitutional. Niciunul nu reprezintă partidul. Uramarind cu atentie, am decis sa convocam colegii parlamentari duminica si duminica de la 16.30 in plen se va citi motiunea. Incepand cu ora 15.00 vor avea loc sedintele de grup PSD-ALDE, de la 16.00 va fi sedinta birourilor reunite, la 16.30 va fi plen reunit in care va fi citita motiunea. Nu putem sa asistam impasibili la ce se intampla, consideram ca Parlamentul Romaniei trebuie sa reactioneze si sa repunem in ordinea normala ce se intampla. E un mod ilegal si necosntitutional prin care doi fosti membri de partid incearca sa acapareze puterea. Dorim sa citim motiunea pentru ca Romania sa aiba cat mai repede un guvern legitim”, a anunţat Mihai Fifor, vineri seară.

Parlamentarii PSD au fost convocaţi prin SMS la şedinţa de duminică a Parlamentului, ei fiind anunţaţi de liderii de grup că prezenţa este „obligatorie”. După plenul reunit ar urma să aibă loc o şedinţă lărgită a PSD. „Dragi colegi, vă rog mult să ne mobilizăm şi DUMINICĂ (18 iunie), ora 15.00 să facem cu toţii un efort şi să ne întâlnim în şedinţa de grup de la CDEP, pentru semnarea moţiunii de cenzură! Va urma BPR la ora 16.00 iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, în cadrul căruia se va citi textul moţiunii. La final vom avea o întâlnire comună – parlamentari şi preşedinţi de organizaţii judeţene, într-o locaţie ce urmează a fi comunicată ulterior. Prezenţa obligatorie!”, se arată în mesajul transmis parlamentarilor, potrivit News.ro.

Citeşte şi Traian Băsescu: Moţiunea PSD nu va trece dacă UDMR nu face un compromis MIZERABIL. PSD a făcut o PROSTIE politică

Anterior, la câteva ore după anunţul numirii lui Victor Ponta secretar general al Guvernului, PSD a dat publicităţii un comunicat în care atenţiona că Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forță a puterii executive a statului.

„PSD condamnă categoric tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, se arăta în comunicat.

Citeşte şi Grindeanu a acceptat demisiile lui Sevil Shhaideh şi Carmen Dan. Augustin Jianu, propus vicepremier