PSD dă afară din MAE un diplomat cu experienţă şi păstrează un secretar de stat făr experienţă

PSD renunţă la diplomaţi de carieră din Ministerul de Externe, preferând să păstreze demnitari fără experienţă diplomatică, promovaţi strict pe bază de sprijin politic, scrie Adevărul. Ziarul dă exemplul secretarului de stat Cristian Winzer, un tânăr avocat ajuns în MAE.

RomaniaTV.net
20 feb. 2018, 13:01
PSD dă afară din MAE un diplomat cu experienţă şi păstrează un secretar de stat făr experienţă

Comitetul Executiv al PSD a decis săptămâna trecută să concedieze 27 de secretari de stat din totalul de 135, din toate ministerele guvernului.

Adevărul scrie, citând surse din conducerea PSD, că printre demnitarii înlocuiţi va fi şi Dănuţ Sebastian Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Fiul lui Sache Neculaescu, jurist şi bun prieten cu Adrian Ţuţuianu, tânărul secretar de stat cade victimă conflictului dintre Liviu Dragnea şi Adrian Ţuţuianu. „Dragnea a vrut să lovească în Ţuţuianu, dar a lăsat MAE fără un specialist”, au declarat sursele citat de Adevărul.

Chiar dacă şi el a beneficiat de sprijin politic, Dănuţ Neculăescu este caracterizat ca fiind profesionist: diplomat de carieră şi lucrează în MAE din octombrie 2002. La 1 august 2017, a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global.

În schimb, valul de schimbări a secretarilor de stat nu-l atinge pe Cristian Winzer (30 de ani), mai scris Adevărul. Potrivit unor surse din PSD, tânărul Winzer a ajuns în Guvern la mijlocul anului trecut, fiind sprijinit direct de Liviu Dragnea, la recomandarea tinerilor social-democraţi.

Cristian Winzer este prieten cu Ciprian Amuza, vicepreşedinte al PES Activists (stânga europeană) Dâmboviţa. Cei doi au postat poze pe Facebook de la evenimente private: petreceri, nunţi şi botezuri. În 2015, Amuza a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe biologice. Potrivit presei locale, în 2007, Amuza a primit o condamnare cu suspendare şi pentru ucidere din culpă.

Citeşte mai mult pe Adevărul.ro