PSD îi cere lui Klaus Iohannis să ia rapid o decizie cu privire la Ministerul Transporturilor

Senatorul social-democrat Daniel Savu susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui "să ia rapid o decizie" cu privire la portofoliul de la Ministerul Transporturilor, adăugând că șeful statului are o propunere a Guvernului în acest sens "de câteva zile".

RomaniaTV.net
01 iul. 2015, 10:15
PSD îi cere lui Klaus Iohannis să ia rapid o decizie cu privire la Ministerul Transporturilor

„Președintele ar trebui să ia rapid o decizie cu privire la Ministerul Transporturilor. Sunt total dezamăgit de faptul că președintele a ales să îl impună la SIE pe băsistul Mihai-Răzvan Ungureanu, pripit, fără consultări, dar amână numirea la un minister extrem de important, cum este cel al Transporturilor”, arată Savu, într-un comunicat de presă.

El afirmă că președintele Iohannis are propunerea Guvernului pentru acest portofoliu „de câteva zile” și „cu toate acestea, nu acționează în sensul așteptat”.

„Deși îmi este tot mai greu, vreau încă să cred că actualul președinte nu preia total modelul lui Traian Băsescu, de a sabota guvernările pe care nu le controlează”, adaugă Savu.

Portofoliul de la Ministerul Transporturilor este vacant după demisia lui Ioan Rus. La scurt timp după ce a acceptat demisia lui Rus, premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor. Deocamdată, preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns.