PSD îl acuză pe Iohannis că doreşte să blocheze activitatea parlamentului şi deciziile CCR: Nu se comportă ca un mediator

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a spus, miercuri seară, că preşedintele Klaus Iohannis, prin anunţul că va sesiza CCR şi Comisia de la Veneţia pe pachetul de legi ale Justiţiei, blochează activitatea parlamentului, dar şi deciziile CCR.

RomaniaTV.net
02 mai 2018, 19:04
PSD îl acuză pe Iohannis că doreşte să blocheze activitatea parlamentului şi deciziile CCR: Nu se comportă ca un mediator

„Din păcate, preşedintele României doreşte să blocheze activitatea Parlamentului şi a CCR. Este vorba despre decizii ale CCR care rămân neaplicate şi de legi ale Parlamentului care vor rămâne din păcate neadoptate. Preşedintele contestă procesul parlamentar şi demersul coaliţiei de guvernare privind reforma justiţiei. Preşedintele nu este interesat din păcate să se comporte ca un mediator, ci de menţinerea acestei situaţii care din păcate de asemenea a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri demonstrate din plin din păcate şi în spaţiul public. Preşedintele nu a indicat niciun articol, paragraf, nimic din conţinutul celor trei legi care să încalce într-un fel sau altul principiile, rigorile statului de drept”, a spus Robert Cazanciuc într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD susţine că prin respingerea acestor legi, preşedintele vrea să aibă control politic asupra numirii magistraţilor.

„Respingând acest pachet de legi ale justiţiei preşedintele doreşte ca magistraţii să fie în continuare colaboratori ai serviciilor secrete, vrea ca procurorii să poată exercita în continuare presiuni asupra judecătorilor şi vrea în continuare ca acelaşi om să numească şi procurorii şi preşedintele Înaltei Curţi, adică să aibă control politic asupra numirii magistraţilor”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Fostul ministru al Justiţiei mai spune că toate acţiunile din ultima perioadă a preşedintelui Iohannis au legătură cu Campania electorală pentru a obţine un al doilea mandat.

„Toată opera politică a preşedintelui României se restrânge la cuvântul „penal”. Când nu are nimic de spus, preşedintele aduce pe tapet acelaşi discurs aproape obsesiv, cuvintele „penal”, „anticorupţie” şi legile justiţiei fiind singurul proiect politic în anul Centenar al preşedintelui României. E limpede că această respingere iraţională a efortului Parlamentului României de a reforma justiţia nu are legătură cu justiţia, ci cu campania electorală pentru al doilea mandat pe care însă din lipsă de idei politice, preşedintele României pare că a început-o mai devreme”, a mais pus Robert Cazanciuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia pe pachetul de legi ale Justiţiei. Şeful statului a mai anunţat că după ce CCR se va exprima va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o reexaminare. Klaus Iohannis a amintit inclusiv de Ordonanţa 13, acuzând partidul de guvernământ de asalt asupra Justiţiei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Am decis să trimit la CCR pachetul de legi pe justiţie şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia