PSD Ilfov şi PSD Bucureşti cer excluderea din partid a primarul din Iaşi, Mihai Chirica

Comitetele Executive ale PSD Ilfov şi PSD Bucureşti s-au reunit în şedinţă comună şi au adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care se cere excluderea din partid a lui Mihai Chirica, primarul din Iaşi, alte două rezoluţii fiind pentru susţinerea politică a lui Liviu Dragnea şi a guvernului Grindeanu.

17 feb. 2017, 15:02
PSD Ilfov şi PSD Bucureşti cer excluderea din partid a primarul din Iaşi, Mihai Chirica

Comitetele Executive ale celor două organizaţii vor să dea un semnal de unitate şi de sprijin a echipei de conducere a PSD care a obţinut victoria la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

”PSD a câştigat de o manieră atât de categorică alegerile pentru că s-a prezentat în faţa alegătorilor cu un program de guvernare complet şi articulat. Guvernul trebuie să fie lăsat să pună în practică acest program, care este benefic în primul rând pentru oameni. Suntem datori, cu toţii, să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca această stare de dezbinare a românilor să înceteze. Nu putem construi nimic dacă ne aflăm într-o permanentă în stare de război”, a declarat Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Conducerile social-democraţilor din Ilfov şi Bucureşti au adoptat trei rezoluţii. Prima dintre ele se referă la susţinerea politică a lui Liviu Dragnea ca preşedinte al partidului, iar a doua la ”sprijinul nemijlocit” pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu.

”Prin cea de-a treia rezoluţie, cele două organizaţii solicită Biroului Permanent al PSD şi Comitetului Executiv Naţional al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai”, se arată într-un comunicat de presă.

Un număr de 56 de primari PSD din judeţul Iaşi au solicitat conducerii partidului, printr-o scrisoare adresată liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, pe motiv că a adus prejudicii grave partidului prin declaraţiile făcute în ultima perioadă.