PSD nu va propune un parlamentar pentru funcţia de judecător CCR. Ce nume se vehiculează VIDEO

Victor Ponta a declarat, luni, că PSD nu va propune pentru funcţia de judecător a CCR un parlamentar. Numele vehiculat din partea coaliţiei de guvernare pentru locul rămas liber în urma demisiei lui Toni Greblă este cel al Simonei Maya Teodoroiu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

09 feb. 2015, 09:57
PSD nu va propune un parlamentar pentru funcţia de judecător CCR. Ce nume se vehiculează VIDEO

Victor Ponta a precizat că pentru postul rămas liber după demisia lui Toni Greblă, PSD nu va propune un membru al Parlamentului.

„Imediat ce se declanşează procedura, vom propune o persoana, nu un om politic, nu un parlamentar, îmi propun o persoană care sper sa intruneasca votul întregului Senat”, a precizat Ponta.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, Simona Maya Teodoroiu ar fi propunerea PSD pentru Curtea Constituțională în locul lui Toni Greblă.

Teodoriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în perioada 2002-2005.

PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru postul de judecător al CCR

Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.