PSD şi ALDE vor ca Guvernul să depună jurământul pe 4 ianuarie, ora 19.00, iar la ora 21.00 să fie prima şedinţă a Executivului

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a prezentat vineri calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern. Propunerea celor două partide, care va fi transmisă şi preşedintelui Klaus Iohannis, este ca pe 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv să depună jurământul. Sorin Grindeanu vrea ca prima şedinţă a Guvernului să fie în 4 ianuarie, la ora 21.00.

RomaniaTV.net
30 dec. 2016, 12:34
PSD şi ALDE vor ca Guvernul să depună jurământul pe 4 ianuarie, ora 19.00, iar la ora 21.00 să fie prima şedinţă a Executivului

Liviu Dragnea a precizat că, marţi, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi şedinţe de Birou Permanent, iar la ora 12.00 şedinţe ale plenului atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor, scrie News.ro.

La ora 14.00, vor fi şedinţele conducerilor PSD şi ALDE pentru aprobarea componenţei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE în care fiecare candidat la funcţia de ministru va avea o scurtă prezentare.

În jurul orei 16.00 – 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului şi programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate  Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, între orele 8.00 şi 14.00.

La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură al Guvernului.

Liviu Dragnea a precizat că, după conferinţa de presă, PSD şi ALDE îi vor trimite o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îi vor propune ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Guvern să depună jurământul.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus că intenţionează ca, miercuri, la ora 21.00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Anunţul desemnării lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier a fost făcut pe pagina Preşedinţiei, la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim ministru