PSD şi PNL râvnesc la parlamentarii lui Traian Băsescu

Dacă social-democraţii poartă negocieri individuale cu parlamentarii rămași în PMP, liberalii ar lua în calcul inclusiv de scenariul unei fuziuni după alegerile europarlamentare.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 09:14
PSD şi PNL râvnesc la parlamentarii lui Traian Băsescu

În ultimele zile au apărut informații, pe surse, cu privire la fuziunea dintre PMP și PNL. Subiectul este unul reîncălzit în condiţiile în care încă de anul trecut Radu Cristescu, atunci abia exclus din PMP, dezvăluia pentru DCNews că Eugen Tomac negociază cu Ludovic Orban „vărsarea” PMP în PNL.

„Este o miză aici. E o miză ascunsă. (…) 80% știe și Traian Băsescu cine e Tomac. Tomac e în negocieri cu PNL-ul. Vrea să verse partidul în PNL. El știe foarte bine că nu mai au șanse la europarlamentare și nici să intre în Parlament. Atunci au negociat cu Ludovic Orban trecerea acolo. Nu mai sunt 27 de parlamentari cât eram la început, sunt 20. Au plecat destui și mai pleacă după Congres”, a declarat Radu Cristescu la DCNEWS, în luna iunie 2018.

Un vicepreședinte PNL a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO care sunt jocurile din partid: „Orban și-ar fi dorit o fuziune cu PMP înainte de europarlamentare, dar semnalele din PMP sunt că dacă se negociază ceva, se negociază doar după europarlamentare. Blaga nu vrea să audă de fuziune, vrea să ia la bucată pentru că nu vrea să negocieze cu Băsescu”.

Zvonurile privind o fuziune PNL-PMP au fost dezminţite însă, marţi, de preşedintele PNL, Ludovic Orban susţinând că nu au nicio legătură cu realitatea, sunt „complet neserioase” şi nu au la bază niciun fel de element veridic.

În PMP se mizează pe faptul că Traian Băsescu va fi cap de listă la europarlamentare. „Nu s-a pus problema de fuziune, ci doar de o eventuală alianţă. Cel mai probabil Băsescu o să fie cap de listă la europarlamentare. Nu știu dacă luăm 10%, dar trecem pragul electoral fără probleme. Liberalii au nevoie de noi pentru că sunt îngrijorați de USR și Cioloș”, a declarat un vicepreședinte PMP pentru ȘTIRIPESURSE.RO.