Psiholog Maria Verdi: Ce este epuizarea conflictuală şi cum afectează ea cuplu

Cele mai multe dintre cupluri aleg sa se desparta din cauza epuizarii conflictuale, nicidecum din cauza ca iubirea dintre ei s-ar fi stins, sunt de parere psihologii. Astfel, in opinia acestora, motivele principale pentru care mergem pe drumuri diferite sunt strans legate de barierele pe care  le impunem in relatie.

26 iul. 2016, 19:59
Psiholog Maria Verdi: Ce este epuizarea conflictuală şi cum afectează ea cuplu

De multe ori intram intr-o relatie spunandu-ne in sinea noastra Trebuie sa fie bine, trebuie sa fiu fericit, trebuie sa … Acel trebuie devine laitmotivul pentru care noi nu mai putem sa fim noi, iar din dorinta noastra de a fi la prezumtivele standarde dorite de partener, suntem dispusi sa facem schimbari majore in viata noastra, timp in care ne pierdem pe noi, devenim nefericiti, neimpliniti. Atunci apar neintelegerile in cuplu, apar certurile si, inevitabil, despartirile. Acestea din urma nu apar din cauza ca atractia dintre cei doi s-ar fi epuizat, ci din cauza conflictelor”, este de parere psihoterapeutul Maria Verdi.

Iubirea adevarata apare dupa implinirea nevoilor de baza si deschiderea sufletului
Relatiile incep prin atractii erotice puternice si nevoia de siguranta. Cei doi comunica  si se inteleg. Odata satisfacute aceste nevoi bazale, relatia se consuma sau trece la un nivel superior. Iubirea adevarata apare abia dupa ce am consumat eroticul, crede specialistul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.