Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului. Uite ce este INTERZIS să faci!

Pe 31 august se praznuieste punerea in racla a braului Maicii Domnului, o sarbatoare mare de care ar trebui sa tinem cont cu totii.

30 aug. 2015, 10:44
Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului. Uite ce este INTERZIS să faci!

Conform scrierilor Apostolul Toma, cel care nu a fost prezent la inmormantarea Maicii Domnului, a primit ca dovada a invierii si inaltarii Maicii Sfinte Sfantul Brau. Se spune ca acesta a fost tesut chiar de Maica Domnului dintr-un fir din par de camila.

Braul sfant a fost pastrat in Ierusalim pana in sec IV, cand Arcadie, fiul imparatului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Braul Maicii Domnului la Constantinopol in 395.

Prima minune savarsita cu ajutorul Sfantului Brau este inregistrata in secolul X, atunci cand imparateasa Zoe, sotia lui Leon cel Intelept se vindeca intr-un mod miraculos de boala si incepe sa brodeze Braul Maicii Domnului cu fir de aur, apoi il aseaza intr-o racla daruita de catre imparatul Arcadie. De atunci, calendarul ortodox prevede praznuirea Braului in fiecare an pe 31 august.

Intre 1512 si 1520, Neagoe Basarab, domnitorul Tarii Romanesti, construieste la manastirea Vatoped un paraclis cu hramul „Braul Maicii Domnului”.

Citeste mai mult pe Revista Teo