Pungi cu seminţe, motorină, cratiţe, blugi folosiţi şi bijuterii, scoase la vânzare de ANAF

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba scoate la vânzare mai multe bunuri confiscate sau intrate în proprietatea statului, între acestea numărându-se pungi cu seminţe, măturoaie, motorină în bidoane de plastic, haine noi sau folosite, dar şi cratiţe şi bijuterii.

10 mai 2017, 13:32
Pungi cu seminţe, motorină, cratiţe, blugi folosiţi şi bijuterii, scoase la vânzare de ANAF

Purtătorul de cuvânt al AJFP Alba, Iulia Mireştean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că bunurile scoase la vânzare se află în magazinul de articole de menaj „Gospodarul meu” din Alba Iulia, care nu aparţine AJFP Alba, dar proprietarul a câştigat licitaţia pentru acest serviciu şi primeşte procent din vânzări.

În prezent, între obiectele scoase la vânzare se numără măturoaie confecţionate artizanal din nuiele, la preţul de 5 lei bucata, cratiţe emailate roşii cu buline, dar cu defecte, la preţul de 6 lei bucata, dar şi coşuri confecţionate artizanal din nuiele, la 8 lei bucata.

Totodată, se vând şi bijuterii, între care inclusiv verighete de argint cu pietre incolore şi albastre, la preţuri între 5 şi 10 lei, în funcţie de gramaj.

Pe de altă parte, o pereche de blugi pentru dame, folosiţi, se vinde cu 6 lei, în vreme ce preţul unei geci este de 15 lei, pantalonii tip colanţi, trei sferturi, costă 4 lei, iar o pereche de blugi Tian Xing – 7,5 lei.

O sută de litri se motorină se vând în cinci bidoane din plastic, la preţul de 1,8 lei litru, cinci litri de apă de izvor plată – 2,25 lei, iar un PET cu bere la 2,8 lei, în vreme ce PET-urile de suc, la 2,5 litri, se vând cu 1,4 lei.

Sunt scoase la vânzare şi două pungi cu seminţe de floarea soarelui, la 0,7 lei bucata, pungi cu ouă de ciocolată la preţul de 2 lei, dar şi pachete de zahăr, cu 2 lei, şi PET-uri cu ulei alimentar la 3 lei.

Husele pentru telefon din materiale de plastic costă 1,5 lei, un set de ceasuri de mână, bărbătesc şi femeiesc, 40 de lei, iar o undiţă telescopică de patru metri, folosită, doar 12 lei.

Totodată, în stocurile instituţiei s-a aflat şi o bâtă ciobănească în lungime de 1,3 metri, prevăzută cu măciucă şi inel metalic, folosită, însă s-a vândut.

Aceste bunuri au fost confiscate de organele de control ale statului, între care Poliţie şi Direcţia Antifraudă, şi sunt valorificate de AJFP Alba, instituţie subordonată Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Cel mai adesea bunurile se confiscă din cauza lipsei documentelor de provenienţă.

Citeşte şi Bogătaşii verificaţi de ANAF, explicaţii uluitoare privind banii nedeclaraţi. Unii au spus că au găsit averi în grădină