Pungile de plastic de unică folosinţă vor fi interzise din 2016

Guvernul francez a anunţat, joi, dispariţia până în 2016 a pungilor de plastic de unică folosinţă, foarte poluante, care vor fi înlocuite cu pungi compostabile şi biodegradabile chiar mai înainte de termenul prevăzut la nivel european.

26 iun. 2014, 12:48
Pungile de plastic de unică folosinţă vor fi interzise din 2016

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu această decizie, luată în cadrul examinării proiectului de lege privind biodiversitatea, care ar urma, în opinia sa, să permită crearea de locuri de muncă, potrivit Agerpres.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, Comisia pentru dezvoltare durabilă din Adunarea Naţională (Camera inferioară a Parlamentului) a adoptat un amendament al guvernului ce interzice pungile de plastic de unică folosinţă începând de la 1 ianuarie 2016.

Parlamentul European a adoptat în aprilie 2014 o directivă ce prevede reducerea utilizării pungilor de plastic de unică folosinţă în proporţie de 50% până în 2017 şi de 80% până în 2019.

Examinarea de către deputaţii francezi a proiectului de lege privind biodiversitatea în şedinţă publică este prevăzută la întoarcerea din vacanţa parlamentară.

CITEŞTE ŞI: Cum transformi o sticlă de plastic în sfoară, în doar câteva secunde