Purtătorul de cuvânt al lui Iohannis: Votul din Parlament în cazul Bejinariu dovedeşte dispreţul majorităţii faţă de Justiţie

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat marți că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește disprețul majorității față de Justiție.

30 mai 2017, 11:54
Purtătorul de cuvânt al lui Iohannis: Votul din Parlament în cazul Bejinariu dovedeşte dispreţul majorităţii faţă de Justiţie

„Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție. Este inadmisibil ca unii deputați și senatori să se erijeze în judecători și să hotărască prin vot blocarea actului de justiție”, a spus Dobrovolschi.

Ea a subliniat că președintele Klaus Iohannis a afirmat în nenumărate rânduri că instanța este singura abilitată să se pronunțe în legătură cu vinovăția sau nevinovăția unei persoane, arătând că acest principiu nu este negociabil.

Citeşte şi: Parlamentul a respins cererea de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu

„Faptul că majoritatea parlamentară nu înțelege să acționeze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetățenilor în Legislativ”, a conchis Dobrovolschi.

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, marți, de Camera Deputaților.

Citeşte şi: Florin Iordache, despre rezultatul votului în cazul Bejinariu: Ce legătură are imaginea Parlamentului?

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, consideră că imaginea Parlamentului nu are legătură cu votul dat marți de plen, care a respins cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu.