Direcţia Paşapoarte se mută în mall-ul Plaza România. Ce sedii se închid de luni şi când dispar cozile UPDATE

Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona, începând de luni, în centrul comercial Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti, urmând să rămână deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

RomaniaTV.net
16 aug. 2017, 10:47
Direcţia Paşapoarte se mută în mall-ul Plaza România. Ce sedii se închid de luni şi când dispar cozile UPDATE

UPDATE Directorul Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Bucureşti spune că de la sfârşitul lunii august nu vor mai fi cozi atât de mari pentru obţinerea de paşapoarte, el spunând că aglomeraţia este specifică perioadei de vară. De asemenea, el a afirmat că nu există posibilitatea angajării de personal ”sezonier”, care să suplimenteze salariaţii instituţiei pe perioada verii, când numărul solicitărilor creşte foarte mult.

”Suntem în plin sezon estival, înregistrăm cel mai mare număr de cereri, după care de la sfârşitul lunii august o să vedeţi că nu o să mai întâlniţi asemenea cozi şi asemenea presiune. Nu avem posibilitatea să angajăm personal sezonier, nu putem creşte numărul de ghişee, pentru că ne ducem iar la aceeaşi problemă a infrastructurii, pe care am încercat să o dezvoltăm”, a spus directorul Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Bucureşti, Emanuel Căţe, citat de News.ro.

El a precizat că de trei ani se înregistrează ”creşteri trimestriale ale volumului de lucru”.


UPDATE Sediile de eliberare a paşapoartelor din strada Ion Ţuculescu nr. 42, Sector 3, strada Străduinţei nr. 1, Sector 4 şi strada Virtuţii nr. 1-3, Sector 6 vor mai funcţiona doar până vineri, iar de luni se vor muta în mall Plaza.

La sediul Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor din Pipera este aglomeraţie şi pentru că oamenii, inclusiv din alte judeţe, nu merg şi la celelalte puncte de lucru din Bucureşti, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Moniga Dajbog, care a precizat că la Pipera sunt prelucrate aproximativ 600 de cereri pe zi, de până la şase ori mai multe decât la un sediu de sector. Ea a mai spus că în cele două zile libere, 14 şi 15 august, au fost prelucrate, la nivel naţional, aproape 2.500 de cereri.

 
 

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunțat, miercuri, că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut Direcției Generale de Pașapoarte (DGP) să prezinte în cursul zilei de miercuri o soluție pentru reducerea aglomerației din sediul din Pipera.

„Doamna ministru a solicitat directorului DGP să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii și necesitățile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile care se confruntă cu un număr mare de cereri. Termenul este de două zile. Totodată, ministrul de Interne a solicitat Direcției Generale de Pașapoarte să prezinte, astăzi, o soluție pentru reducerea aglomerației din Pipera”, a afirmat Monica Dajbog, într-o declarație de presă.