Purtătorul de cuvânt al PNL: Luăm în calcul toate formele de protest faţă de măsurile fiscal-bugetare anunţate de Guvern

Partidul Național Liberal ia în calcul organizarea și participarea la acțiuni de protest față de măsurile fiscal-bugetare anunțate de Guvern, a informat joi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

02 nov. 2017, 11:35
Purtătorul de cuvânt al PNL: Luăm în calcul toate formele de protest faţă de măsurile fiscal-bugetare anunţate de Guvern

„Președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a luat act de solicitările sindicatelor, ale organizațiilor de business din această țară care cer oprirea acestor experimente fiscale și, în perioada următoare, vom continua consultările cu mediul de afaceri și cu reprezentanții angajaților pentru a identifica și pentru a pune la punct acțiuni de protest împotriva acestor măsuri fiscale, să oprim această harababură care a venit peste capul românilor”, a declarat Dancă, într-o conferință de presă, organizată la finalul unei întâlniri PNL — Coaliția pentru Dezvoltarea României.

El a adăugat că PNL va avea în perioada următoare întrevederi și cu alte sindicate și organizații de business pentru a hotărî calendarul acțiunilor de protest împreună.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, sunt luate în calcul „toate formele de protest”.

„Vom decide, de la caz la caz, cu fiecare organizație în parte, în funcție de calendarul de acțiuni de protest fie ale sindicatelor, fie ale organizațiilor de bussines, dar avem, cu siguranță, în vedere inclusiv acțiuni de protest în stradă sau participarea la forme de protest sub forma unor petiții adresate Guvernului, cereri către Avocatul Poporului pentru a sesiza ordonanța de urgență care urmează a fi adoptată pentru a implementa aceste modificări fiscale. Ne pregătim să-i solicităm Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională sub aspectul faptului că nu este întemeiat caracterul de urgență al acestei ordonanțe de urgență, plus celelalte instrumente de Opoziție pe care le avem în Parlament — protest parlamentar, vizavi de aceste măsuri”, a explicat Dancă, citat de Agerpres.

El a precizat că, deocamdată, PNL nu a luat în calcul organizarea unui miting de protest de amploare în Capitală al membrilor și simpatizanților săi.

„Deocamdată nu am luat în calcul o astfel de posibilitate, analizăm toate formele de protest care pot fi desfășurate în perioada următoare”, a menționat Ionel Dancă.

La întâlnirea cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României au mai participat din partea PNL prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu, președintele Organizației oamenilor de afaceri, Hildegard Brandl, și senatorul Florin Cîțu.