SRI, despre dispozitivul găsit de Carmen Dan în locuinţa sa: Provine dintr-o zonă privată. Este un dispozitiv ieftin

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la România TV că Serviciul Român de Informaţii nu are niciun fel de implicare în cazul lui Carmen Dan. Ba mai mult de atât, acesta susţine că dispozitivul care s-a găsit în locuinţa ministrului de interne este unul ieftin, cu care nu umblă serviciile de informaţii. 

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 21:22
SRI, despre dispozitivul găsit de Carmen Dan în locuinţa sa: Provine dintr-o zonă privată. Este un dispozitiv ieftin

Cred că intrăm într-o spirală de acuze la adresa SRI destul de periculoasă…Servicul Român de Informaţii nu spionează şi înregistrează pe ministrul de interne din România, pentru numele lui Dumnezeu. SRI este un serviciu de contraspionaj, îi prinde pe spioni, nu spionează. În al doilea rând, SRI nu foloseşte tehnică „descoperibilă” de persoane neautorizate. În al treilea rând, vreau să reiterez faptul că în acest caz, care este extrem de grav, când un membru CSAT găseşte în locuinţa proprie un dispozitiv de înregistrare, SRI se va implica întru totul în acest caz până la capăt şi vom acorda tot ceea ce putem noi să oferim ca sprijin ministrului de interne„, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, la România TV

Ovidiu Marincea a mai spus că directorul SRI a vorbit deja cu ministrul Carmen Dan şi că serviciul va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru desfăşurarea acestei anchete.

Sunt convins că expertii nostri vor coopera cu experţii Ministerului de Interne pentru identificarea autorilor acestui caz extrem de grav… Din primele noastre verificări, vorbim despre un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată şi spun acest lucru pentru că este vorba despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 200-300 de lei, şi care poate fi achiziţionat de oricine, de pe orice site specializat. Cu aceste dispozitive ieftin, sigur nu umblă servciile de informaţii, nici interne şi nici externe. Acest dispozitiv se află în posesia ministerului de interne”, a spus Ovidiu Marincea. 

Ministrul de Interne Carmen Dan: Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv de înregistrare. REACŢIA Poliţiei Române

Ministrul Carmen Dan a declarat la România TV că a descoperit în locuinţa sa un dispozitiv de înregistrare. Aceasta a anunţat de urgenţă poliţia, care a deschis o anchetă.

Acum au plecat cei de la poliţie. Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. De precizat că nu locuiesc într-o locuinţă RA-APPS. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie„, a declarat Carmen Dan pentru România TV

Ministrul de Interne Carmen Dan a precizat că a anunţat imediat poliţia şi că se va deschide un dosar penal:

Eu sunt membru al Guvernului. Fac o sesizare de violare de domiciliu. E o locuinţă pe care am închiriat-o. Se va deschide dosar penal. Nu e o locuinţă a statului român. Nu pot să dau foarte multe amănunte. Am avut surpriza neplăcută să găsesc dispozitivul într-o priză de telefon. E surprinzător locul. Era mascat. Nu era unul la vedere că l-aş fi identificat mai uşor. Eu nu beneficiez de SPP. Nu vreau să am protecţie specializată şi nu folosesc dispozitivele pe care le am la îndemână. Nu am pe nimeni in fata casei. Nu opresc pe nimeni pe drum. Ca fiecare cetatean, stau la stop. Mi se pare destul de grav ce se intampla. Este o ancheta in curs, imi doresc sa se lamureasca de ce in casa unui demnitar este un astfel de dipozitiv. De aici incolo sunt la dispozitia organelor de cercetare, a spus Carmen Dan.