Puternic incendiu la un spital de psihiatrie din Timiş, zeci de bolnavi fiind evacuaţi

Un puternic incendiu a izbucnit, duminică seară, la un pavilion al Spitalului de Psihiatrie din oraşul Gătaia, judeţul Timiş, iar zeci de pacienţi, printre care 25 netransportabili, au fost evacuaţi de către personalul unităţii medicale.

RomaniaTV.net
22 ian. 2017, 19:00

UPDATE> Incendiul se manifestă pe o suprafață de 350 mp, este localizat și se lucrează în continuare pentru lichidare, menționează ISU Banat.

”La locul intervenției s-au deplasat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțimi, un echipaj SMURD, doi ofițeri și 25 de subofițeri. În sprijinul acestora au sosit și două autospeciale ale SVSU Birda și Gătaia”, arată site-ul ISU Banat.

Potrivit sursei citate, au fost evacuate aproximativ 70 de persoane, atât din pavilionul afectat cât și dintr-un pavilion învecinat, dar nimeni nu a fost rănit.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit în zona acoperişului de tablă al unui pavilion al Spitalului de Psihiatrie din oraşul Gătaia, din judeţul Timiş. Clădirea are un etaj şi găzduia 25 de pacienţi netransportabili.

Angajaţii spitalului au reuşit să îi evacueze pe cei 25 de pacienţi din pavilionul în care izbucnise incendiul, dar şi pe pacienţii din pavilionul învecinat.

Echipaje de pompieri de la staţiile din Gătaia, Birda, Deta şi Timişoara încearcă, la ora transmiterii acestei ştiri, să stingă incendiul.

Pompierii spun că imobilele au toate avizele necesare şi că, cel mai recent, spitalul a fost verificat de către pompieri în luna decembrie 2016 când au fost respectate toate regulile legate de prevenirea incendiilor.

După ce vor stinge flăcările, pompierii urmează să stabilească şi cauza acestui incendiu.