Putin, acuzat de legături cu grupuri mafiote. Britanicii spun că ar fi comandat otrăvirea lui Litvinenko

Într-o înregistrare făcută cu un an înainte de moartea sa, fostul spion rus Alexandr Litvinenko spunea că liderul de la Kremlin este prieten bun cu unul dintre cei mai periculoşi terorişti din lume, aflat de ani buni pe lista celor mai căutaţi oameni de către FBI. Potrivit presei britanice, NSA ar fi interceptat comunicaţii cu Moscova ale celor care l-au otrăvit pe Litvinenko.

24 ian. 2015, 08:35

În înregistrarea realizată în 2005, fostul spion rus spune că preşedintele Putin avea o relaţie bună cu Simion Moghilevici, un interlop ucrainean căutat de FBI, care vindea arme teroriştilor din al-Qaeda, potrivit România TV.

Sâmbătă s-a aflat că NSA a interceptat convorbiri ce pot confirma că Litvinenko a fost ucis la ordinul Moscovei, potrivit The Telegraph. Publicaţia britanică a dezvăluit că Agenția de Securitate Națională a SUA  a interceptat comunicații cu Moscova purtate de cei doi ruși care l-ar fi otrăvit pe fostul spion și opozant rus Alexandr Litvinenko.

Citând o sursă apropiată anchetei, The Telegraph consideră că respectivele convorbiri constituie o dovadă esențială ce arată că moartea lui Litvinenko a fost o execuție pusă la cale de serviciile secrete ruse.

Acum, Simion Moghilevici este pe lista FBI a celor mai căutaţi oameni. Moghilevici a avut o relaţie bună cu preşedintele Vladimir Putin din 1994 sau 1993.

Citeşte şi TEORIA CONSPIRAŢIEI. Iosif Stalin l-a otrăvit pe Vladimir Lenin

Înregistrarea făcută publică de cotidianul „The Telegraph”, apare cu 4 zile înainte ca ancheta în cazul morţii lui Litvinenko să înceapă.

„Sunt o femeie a cărei soţ a murit. Vreau să ştiu ce s-a întâmplat”, a spus soţia lui Litvinenko.

În 2000, fostul spion rus a primit azil în Marea Britanie, iar şase ani mai târziu a fost otrăvit cu poloniu, într-un hotel din Londra. Serviciile secrete britanice, pentru care se spune că a lucrat Litvinenko, cred că în spatele morţii se află chiar Vladimir Putin.